V Brazíli sa zrútilo civilné lietadlo, zahynulo 14 ľudí

Po páde civilného lietadla v brazílskej Amazónii zomrelo v sobotu miestneho času 14 ľudí, z toho 12 cestujúcich a dvaja členovia posádky. Informovali o tom miestne úrady. Nešťastie sa odohralo v provincii Barcelos asi 400 kilometrov severozápadne od mesta Manaus, metropoly brazílskeho štátu Amazonas.

17.09.2023 06:12
debata

„Hlboko ľutujem smrť 12 cestujúcich a dvoch členov posádky, ktorí sa stali obeťami sobotňajšej leteckej katastrofy v Barcelose,“ uviedol guvernér štátu Amazonas Wilson Lima na sociálnej sieti X, predtým twitteru.

Starosta Barcelosu Edson de Paula Rodrigues Mendes predtým podľa brazílskeho vydania stanice CNN povedal, že haváriu stredne veľkého lietadla nikto neprežil. Turisti cestovali do oblasti za účelom rekreačného rybolovu. Server G1 uviedol, že všetci cestujúci boli Brazílčania.

Stroj Embraer EMB-110 Bandeirante, ktorý slúžil ako letecké taxi, odštartoval z Manausu a zrútil sa za silného dažďa pri pristátí v Barcelose, ktorý sa nachádza v blízkosti niekoľkých národných parkov a je vyhľadávaným turistickým cieľom. Pád lietadla podľa CNN potvrdil brazílsky úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd.

Brazílske letectvo vyslalo do Barcelosu tím, aby zhromaždil informácie a uchoval dôkazy, ktoré by mohli byť použité pri vyšetrovaní nehody, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie letectva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília