Szijjártó polichotil Kremľu: Netreba ďalšie sankcie voči Rusku, viac škodia Európe

Budapešť sa domnieva, že ďalší balík sankcií Európskej únie voči Rusku nie je potrebný. Vyhlásil to minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó v rozhovore pre ruskú štátnu agentúru TASS, ktorý zverejnili v sobotu. S odvolaním sa na server rtl.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

23.09.2023 13:42
Szijjártó Foto: ,
Maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó hovorí počas Summitu pre budúcnosť vo štvrtok 21. septembra 2023 v sídle Organizácie Spojených národov.
debata (18)

Szijjártó poskytol rozhovor v piatok po stretnutí s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom na pôde Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

Apokalypsa v Kliščiivke: čo po sebe zanechali Rusi
Video

„Ak porovnáme dopady sankcií na Rusko a Európu, vidíme, že Európa stráca viac. Z tohto dôvodu sa domnievame, že nie sú potrebné ďalšie balíky sankcií. Dúfame, že jedného dňa sa budeme môcť vrátiť k civilizovanej spolupráci medzi Východom a Západom, pretože je to v našom záujme,“ cituje server z rozhovoru.

Šéf maďarskej diplomacie dodal, že o tom hovoril aj s predstaviteľmi hospodárskej sféry, ktorí podľa jeho vyjadrenia dúfajú v to isté.

Szijjártó po stretnutí s Lavrovom pre agentúru MTI povedal, že otvoril aj otázku ruskej učebnice, v ktorej sú účastníci revolúcie z roku 1956 v Maďarsku označení ako fašisti.

Putin Čítajte viac Putinovo míňanie na vojnu aj sankcie. Rusi si budú postupom času môcť dovoliť čoraz menej
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Európska únia #protiruské sankcie #Péter Szijjártó