Ovce v Grécku spásli vyše 270 kilogramov konope, skákali vyššie ako kozy

Stádo hladných oviec, ktoré zápasili s následkami búrky Daniel, spáslo v skleníku v strednom Grécku vyše 270 kilogramov konope pestovaného na liečebné použitie. Ovce neskôr skákali vyššie ako kozy, čo je nezvyčajné, uviedol majiteľ farmy pri obci Almyros v oblasti Thesálie. Informoval o tom na svojom webe časopis Newsweek.

24.09.2023 08:37
debata (3)

Búrka Daniel priniesla historicky najvyššie mesačné zrážky v Európe. Prívalové lejaky v strednom Grécku viedli k zosuvom pôdy, zničili cesty a mosty a ochromili dodávky vody. Stádo oviec sa pred záplavami uchýlilo do skleníka. Po spasení konope začali ovce podľa pastiera vykazovať „podivné správanie“.

„Neviem, či je to na smiech alebo na plač. Bola vlna horúčav a prišli sme o veľa produkcie. Nasledovali záplavy, prišli sme takmer o všetko. A teraz toto,“ povedal majiteľ farmy Jannis Burunis. „Stádo vliezlo do skleníka a zožralo, čo zostalo. Popravde neviem, čo povedať,“ dodal. Ovce „skákali vyššie ako kozy, čo sa nikdy nestáva“, povedal miestnej rozhlasovej stanici.

V roku 2017 grécka vláda legalizovala používanie konope na liečebné účely. Tento rok Grécko otvorilo svoj prvý závod na produkciu liečivého konope.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #marihuana #konope #ovce