Poradu predčasne ukončila raketa HIMARS. Ukrajinský úder zlikvidoval ďalšie veliteľské sídlo

Ukrajinský úder raketometom HIMARS na ruské veliteľské stanovište v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny zabil ôsmich dôstojníkov a ďalších siedmich zranil.

26.09.2023 13:12
HIMARS, ruské veliteľské stanovište, Chersonská... Foto:
Zásah ruského veliteľského stanovišťa raketou HIMARS.
debata (61)

Informácie o umiestnení veliteľského stanovišťa ukrajinskej armáde poskytla Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU). Uviedol to web Ukrajinská pravda.

Útok raketometom HIMARS ukrajinskí vojaci podnikli počas dennej porady dôstojníkov ruského 24. motostreleckého pluku 70. motostreleckej divízie. „Porada sa skončila predčasne," uviedol zdroj Ukrajinskej pravdy a dodal, že ôsmi dôstojníci boli zabití a siedmi zranení.

Dron, vojak, armáda, vojna na Ukrajine, Rusko Čítajte aj Rusi šíria obavy o novej ukrajinskej taktike. Zabíjajú ich 'zlikvidované' drony

Je to len pár dní od toho, čo ukrajinské špeciálne sily potvrdili, že pri piatkovom útoku na velenie ruskej Čiernomorskej flotily v Sevastopole na okupovanom Kryme prišiel o život veliteľ flotily admirál Viktor Sokolov. Celkovo tam podľa ich slov zomrelo 34 dôstojníkov, medzi nimi jej veliteľ. Ďalších 105 Rusov bolo zranených. Uviedla to agentúra AFP. Rusko sa k tomuto tvrdeniu zatiaľ nevyjadrilo.

Storm Shadow v akcii: Ruské veliteľstvo čiernomorskej flotily v troskách
Video
Moment dopadu rakety Storm Shadow, ktorú Ukrajine dodala Británia, na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily v Sevastopole na okupovanom Kryme. Pri ataku zomrelo najmenej deväť ľudí, ďalších 16 ich bolo zranených. / Zdroj: Twitter/Nexta
61 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #ruská armáda #vojna na Ukrajine #HIMARS #Cherson