Bidenov pes pohrýzol už jedenásteho ochrankára, z Bieleho domu je v strese

Nemecký ovčiak menom Commander, dvojročný pes rodiny amerického prezidenta Joea Bidena, pohrýzol ďalšieho ochrankára. Informovali o tom portály britskej televízie BBC a americkej televízie CNN.

27.09.2023 17:51
commander Foto:
Ovčiak Commander prezidenta USA Joea Bidena sa prechádza pred západným krídlom Bieleho domu vo Washingtone.
debata (2)

Pes ho pohrýzol v pondelok večer a agenta ošetrili na mieste; je v poriadku, uviedla tajná služba v utorok v oznámení. Je to už 11-krát, čo Commander pohrýzol člena ochranky v Bielom dome alebo v rodinnom sídle Bidenovcov.

Tlačová tajomníčka Bieleho domu už predtým povedala, že útoky psa možno pripísať stresu zo života v Bielom dome. „Som si istá, že to všetci viete pochopiť. Je to stresujúce pre nás všetkých. Iste si viete predstaviť, aké to je pre rodinné zvieratko,“ dodala.

Commander je mladší z dvoch nemeckých ovčiakov Bidenovej rodiny. Predstavitelia Bieleho domu v júli informovali, že po sérii útokov na personál skúšali s Commanderom nové techniky výcviku.

G7 Biden Čítajte viac Toto šteňa našlo domov v Bielom dome! Nahradilo agresívneho vlčiaka Majora

Na jedného agenta zaútočil pes dvakrát, v ďalšom prípade museli agenti použiť servírovací vozík ako štít. Na iného ochrankára zaútočil 11. decembra 2022 priamo pred prezidentom a pohrýzol mu predlaktie a palec. Biden rýchlo zasiahol, ale zranenie muža ho znepokojilo, napísal v správe o incidente dozorujúci agent. Žiadne zo zranení nebolo označené ako vážne, píše BBC.

Aj ďalší Bidenov pes Major mnohokrát pohrýzol agentov tajnej služby. Odsťahovali ho preto z Bieleho domu a žije u priateľov Bidenovej rodiny.

Commander prišiel do Bieleho domu v roku 2021 ako šteňa. Bol to dar Bidenovho brata Jamesa. Prezidentská rodina USA má aj mačku menom Willow.

Joe Biden, Čítajte viac Biden chápe obavy z jeho veku, ale kandiduje, lebo demokracia v USA je ohrozená
2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #pohryznutie #ovčiak #prezident Joe Biden