Europoslanci sa namiesto Štrasburgu ocitli v Disneylande. Ich vlak zle odbočil

Desiatky poslancov Európskeho parlamentu (EP), ktorí sa v pondelok prepravovali vlakom z Bruselu do Štrasburgu na plenárne zasadnutie tejto inštitúcie, sa omylom ocitlo v Disneylande pri Paríži. Chybu pri presmerovaní spôsobila francúzska národná železničná spoločnosť (SNCF), informuje spravodajca TASR.

16.10.2023 16:46
disneyland Foto: ,
Vláčik v parížskom Disneylande. Ilustračná snímka.
debata (14)

Belgická televízna stanica RTBF pripomenula, že hoci spoločnosť Walt Disney Company, ktorá prevádzkuje zábavné parky Disneyland, práve v pondelok oslavuje 100. výročie svojho založenia, presmerovanie vlaku plného europoslancov do Disneylandu s oslavami nemá nič spoločné. Išlo o chybu spôsobenú francúzskymi železnicami.

Vlak, ktorý bol pôvodne vyslaný do Štrasburgu, nechtiac odklonili na parížske letisko Charlesa de Gaulla a európski zákonodarcovia tak namiesto do metropoly Alsaska zavítali na železničnú stanicu Marne-la-Vallée, ktorá je bránou pre návštevníkov Disneylandu. Vlak na nečakanej zastávke zotrval asi tridsať minút, čo cez odkazy na sociálnych sieťach potvrdilo viacero europoslancov.

Jeden z hovorcov EP, Emmanuel Foulon, na sociálne sieti X (predtým Twitter) pohotovo situáciu opísal sloganom, ktorý víta návštevníkov Disneylandu: „Keď mágia ožíva“!

Viacerí europoslanci, ktorí tak nestihnú oficiálne otvorenie tohtotýždňovej plenárnej schôdze, netajili svoje pobavenie nad nečakanou situáciou. „Nie sme parlament Mickeyho Mousea,“ uviedol na sieti X nemecký europoslanec z frakcie Zelených Daniel Freund. Holandská liberálna europoslankyňa Samira Rafaela na rovnakej platforme zverejnila fotografiu nasnímanú vo vlaku s popisom „Tím Disneyland“.

Po necelej polhodine francúzska železničná spoločnosť situáciu napravila a vlak s poslancami mohol pokračovať ďalej do Štrasburgu – bez toho, aby zákonodarcovia dostali nečakanú možnosť zúčastniť sa osláv storočnice spoločnosti Walta Disneyho.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Francúzsko #Štrasburg #europoslanci #Disneyland