Dôchodca bodol v Poznani päťročného chlapca, ten zraneniam podľahol

Päťročného chlapca pobodal v stredu ráno z neznámych príčin dôchodca v meste Poznaň na západe Poľska. Chlapca previezli do nemocnice, lekárom sa ho však už nepodarilo zachrániť.

18.10.2023 20:08
vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž Foto:
Ilustračné foto
debata

Chlapec mal pobodanú hruď a zomrel počas operácie, priblížil Pawel Daszkiewicz, riaditeľ nemocnice Karola Jonschera v Poznani.

K incidentu došlo v poznanskej štvrti Łazarz, pričom policajtov na miesto činu privolali okolo 10.00 h ráno. Hovorca miestnej polície povedal, že útočníka na mieste spacifikovali „policajtka mimo služby a náhodní okoloidúci“.

Podľa svedkov zaútočil starší muž na skupinu detí predškolského veku, ktoré sprevádzal pedagogický personál. Podarilo sa mu bodnúť päťročného chlapca, ktorého následne previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahol.

Páchateľa zadržala polícia. Podľa jej hovorcu ide o 71-ročného muža, ktorý býva neďaleko, v jednom z nájomných bytov. Hovorca priblížil, že muž dosiaľ nemal nijaký záznam v policajnom registri a polícia nevie ani o žiadnom jeho prepojení s usmrteným chlapcom či jeho rodinou.

„Nevieme, prečo tento útok spáchal,“ dodal. Miestna prokuratúra informovala, že muža podozrivého z útoku oficiálne obvinia vo štvrtok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #útok nožom #Poznaň