Policajný pes pri zásahu proti migrantom pohrýzol v Česku do tváre štvorročné dievča

Policajný pes počas zásahu proti nezákonným migrantom v okrese Břeclav pohrýzol do tváre štvorročne kurdské dievča. TASR o tom informuje na základe pondelkovej správy spravodajského servera Novinky.cz.

24.10.2023 06:44
debata (2)

Správa o zranení dieťaťa bola zverejnená na sociálnych sieťach a polícia ju neskôr pre Novinky.cz potvrdila. Incident sa stal v piatok 20. októbra pri obci Lanžhot. Pohryzené dieťa previezli do nemocnice v Brne, odkiaľ by však malo byť čoskoro prepustené. Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS) bude skúmať možné pochybenie psovoda.

Kontroly na hraničnom priechode Čunovo
Video

„Pri pátraní po horúcej stope po utekajúcom prevádzačovi došlo k nečakanej reakcii služobného psa na náhly vonkajší podnet,“ uviedol hovorca polície Juhomoravského kraja Bohumil Malášek.

Vodič ušiel

Polícia sa v pondelok k udalosti vyjadrila aj na sociálnej sieti, kde vyjadrila ľútosť v spojitosti so zranením dievčaťa.

Kurdská rodina podľa svojich vyjadrení, ktoré sprostredkovala tlmočníčka z turečtiny, uviedla, že do ČR pricestovala nezákonne vo vozidle, ktorým cestovali aj ďalšie dve rodiny. Vodič ušiel po tom, ako vozidlo zastavila policajná hliadka a cudzincov zadržala.

migranti, Vajnory, Čítajte viac Migranti po voľbách zmizli z hraníc a presunuli sa do miest. Štát s pomocou mešká, no prichádza zima

Tlmočníčka tiež povedala, že nikto z rodiny dievčaťa nekládol odpor. Sedeli v tráve pri aute a čakali na pokyny polície. Vtedy k dieťaťu pribehol policajný pes bez náhubku a pohrýzol ho do tváre.

Kurdská rodina musí podľa platnej legislatívy po prepustení dievčaťa z nemocnice opustiť krajinu.

Slovensko čelí prílivu nezákonných migrantov a niektoré mestá v krajine vyhlásili v tejto súvislosti mimoriadnu situáciu, píšu Novinky.cz.

ČR od stredy 4. októbra zaviedla na hraniciach so SR dočasné kontroly, ktoré mali pôvodne trvať do piatka 13. októbra. Česko však rozhodlo o ich predĺžení do 2. novembra.

Rovnaké opatrenie na hranici so SR prijali aj Poľsko a Rakúsko. Slovensko následne zaviedlo kontroly na hranici s Maďarskom, ktoré v stredu 11. októbra predĺžilo do 3. novembra.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #migrácia #Polícia ČR