Zabil ho granát v darčekovej taške. V deň svojich narodenín zahynul Zalužného asistent

Pri výbuchu granátu zahynul vo svojom dome v Kyjevskej oblasti asistent veliteľa ukrajinských ozbrojených síl Valerija Zalužného. S odvolaním sa na svoje zdroje a aj samotného Zalužného to dnes napísal server Ukrajinska pravda. Tridsaťdeväťročný Hennadij Časťakov podľa svojej manželky zomrel po tom, čo mu v rukách explodoval granát, ktorý bol v darčeku k jeho narodeninám.

06.11.2023 21:25 , aktualizované: 22:26
Valerij Zalužnyj Foto:
Valerij Zalužnyj
debata (76)
Nepretržitá paľba: ukrajinské delostrelectvo ničí ruské ciele
Video

Ukrajinská pravda písala o smrti Časťakova s odvolaním sa na svoje zdroje už v súvislosti s oznámením ukrajinského ministerstva vnútra, ktoré informovalo o smrti nemenovaného vojaka a vážnom zranení jeho trinásťročného syna v obci Čajky kvôli „neopatrnej manipulácii s granátom“. Manželka a dcéra, ktoré boli doma, podľa rezortu vyviazli bez zranení.

Zalužnyj neskôr smrť asistenta potvrdil. „Dnes, v deň svojich narodenín, zomrel za tragických okolností v rodinnom kruhu môj asistent a blízky priateľ, major Hennadij Časťakov. V jednom z darčekov explodovalo neznáme výbušné zariadenie,“ napísal na telegrame Zalužnyj, ktorý označil Časťakova za spoľahlivého spolupracovníka, ktorý zasvätil svoj život boju proti ruskej vojenskej agresii. Dôvody a okolnosti jeho smrti sa budú podľa Zalužného vyšetrovať.

Časťakovova manželka medzitým podľa Ukrajinskej pravdy uviedla, že granát, ktorý vybuchol v rukách jej muža, bol v darčekovej taške, ktorú si priniesol domov. Bola v nej fľaša alkoholu a pohára v podobe granátov, keď balík otvoril, ozvala sa explózia, napísal spravodajský web s odvolaním sa na zdroj v ukrajinských bezpečnostných zložkách.

Ukrajinský vojak, vojna na Ukrajine, výcvik Čítajte viac Zákerný ruský útok, najlepší vojaci sú mŕtvi. Zakarpatská brigáda potvrdila stratu 19 vojakov, sľubujú pomstu
76 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Valerij Zalužnyj