Lov na bojové plavidlá pokračuje. Výsadkové lode išli ku dnu s posádkou aj obrnenou technikou

Ukrajina v noci na dnes pri polostrove Krym zasiahla dve malé ruské výsadkové lode s posádkou a obrnencami, tvrdí podľa Unian ukrajinská vojenská rozviedka. Ide o lode rovnakého typu, ktoré Rusko používalo pri Haďom ostrove v Čiernom mori v čase jeho okupácie na prevoz armádnej techniky i vojakov, uviedla tiež ukrajinská rozviedka. Rusko zatiaľ správu nekomentovalo.

10.11.2023 10:41
Olenegorskij Gorňak Foto:
Ukrajina pri špeciálnej operácii pri ruskom prístave Novorossijsk zasiahla ruskú výsadkovú loď triedy 775 Olenegorskij Gorňak.
debata (64)

Zasiahnutými plavidlami sú podľa ukrajinskej rozviedky lode triedy Serna (Kamzík), ktoré môžu prevážať až 45 ton nákladu a 92 vojakov. Na lodiach sa podľa rozviedky počas ukrajinského útoku nachádzali bojové vozidlá pechoty BTR-82.

Rusi boli bez šance. Ukrajinci im zničili lode námornými dronmi
Video
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Ruské ministerstvo obrany dnes ráno bez ďalších podrobností uviedlo, že ruská protivzdušná obrana zachytila nad Krymom dva ukrajinské drony. Ruské médiá okrem toho podľa ruskej redakcie BBC informovali o výbuchoch v meste Feodosija na Kryme. Podľa telegramového kanála Baza, ktorý má blízko k ruským bezpečnostným zložkám, sa tam dva ukrajinské drony pokúsili zaútočiť na ropný terminál.

Ukrajinská rozviedka preskúmala Hadí ostrov. Zhabala zbrane, zachránila mačku a vyvesila vlajku
Video
Ukrajinská armáda vykonala na Haďom ostrove v Čiernom mori, ktorý bol niekoľko mesiacov pod kontrolou Ruska, odmínovacie práce, zhabala nepriateľskú muníciu a vojenské vybavenie a zachránila „ukrajinskú mačku". Vyplýva to z vyhlásenia Hlavnej správy rozviedky Ministerstva obrany Ukrajiny, píše portál Defence Express.

Ruské sily v noci na dnes zaútočili na Ukrajinu šiestimi dronmi iránskej výroby a tiež dvoma riadenými strelami, uviedli ukrajinské vzdušné sily. Päť dronov a jednu z rakiet sa pritom podarilo protivzdušnú obranu zostreliť. Po nočných ruských vzdušných útokoch na Ukrajinu zatiaľ správy o obetiach alebo zranených nie sú. Ukrajinskí regionálni predstavitelia ale podľa serveru Meduza informovali o niekoľkých poškodených domoch kvôli úlomkom dronov a poničenej škole v dedine Komyšany pri Chersone.

ruska korveta triedy Karakurt profimedia 793129941 Čítajte aj Totálna strata: zábery ukazujú zničenie ruskej korvety Askold v kerčskom prístave
64 debata chyba
Viac na túto tému: #Krym #Čierne more #ruská armáda #vojna na Ukrajine