Rusi na fronte nadmerne pijú a drogujú. Príčina ich zlej disciplíny spočíva v jednom, myslia si experti

Informácie o užívaní drog zo strany ruských vojakov na Ukrajine sú dôveryhodné. Konštatuje to britské ministerstvo obrany vo svojom spravodajskom hlásení o vojne na Ukrajine, informuje na svojej webstránke denník The Guardian.

13.11.2023 15:49
debata (177)

Nezávislé ruské médium Vertska v septembri informovalo, že do 15 percent ruských vojakov na Ukrajine užíva drogy, napríklad amfetamíny a konope. Tie sa pritom údajne dajú ľahko zaobstarať, dokonca aj na frontovej línii. Podľa britského rezortu obrany je to dôveryhodná správa.

Unikátny ukrajinský lovec dronov sa zameria ruskú korisť
Video
Ukrajinci majú v arzenáli stroj DroneHunter 700, čo je špeciálny bezpilotný systém určený na lovenie iných dronov. / Zdroj: Štátna pohraničná služba Ukrajiny

Takéto informácie podľa Londýna sprevádzajú početné správy, ktoré sa objavujú od začiatku invázie, o vysokej miere disciplinárnych incidentov, zločinov a úmrtí v súvislosti s nadmerným požívaním alkoholu v ruských silách.

Ukrajina, Slaviansk, vojaci Čítajte aj Pijú od rána, taxikárovi odťali prst, obťažujú ženy a podpálili kostol. Ruskí vojaci terorizujú vlastných

Ruskí velitelia pravdepodobne často trestajú užívateľov drog a alkoholu tým, že ich posielajú do útočných jednotiek Štorm-Z, uvádza ministerstvo. Tie sa v podstate stali trestnými jednotkami.

vojna na Ukrajine, Mariupol Čítajte aj Etnické konflikty v ruskej armáde majú fatálne dôsledky. Schyľuje sa k ďalším

„Jednou z hlavných príčin zlej ruskej disciplíny a zneužívania návykových látok pravdepodobne zostáva pretrvávajúci nedostatok príležitostí pre bojové jednotky rotovať mimo frontovej línie,“ dodáva Londýn.

177 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #alkohol #drogy #The Guardian #ruská armáda #vojna na Ukrajine