Drony si to namierili na ruské zbrojovky. Zasiahli firmu pri Moskve, vyrábajúcu hypersonické strely

Útok dronmi poškodil ruský štátny zbrojársky podnik Konstruktorskoje bjuro mašinostrojenija nachádzajúci sa neďaleko Moskvy, ktorý vyrába hypersonické rakety Kinžal. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje nezávislý ruský spravodajský kanál ASTRA pôsobiaci na komunikačnej platforme Telegram. Podľa prvých správ sú útok nevyžiadal nijaké obete.

14.11.2023 10:28
Ukrajina drony investovanie Reznikov Foto: ,
Ukrajinskí vojaci spúšťajú dron na ruské pozície pri meste Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, december 2022
debata

Podľa kanálu ASTRA sa útok stal v noci na sobotu. Drony poškodili fasády a rozbili okná dvoch budov firmy v meste Kolomna. Konstruktorskoje bjuro mašinostrojenija je jedným z popredných ruských konštrukčných výskumných a výrobných centier v oblasti vojenskej techniky, ktoré vyrába najmä rakety Kinžal a Iskander.

Čo ukrajinské drony zbadajú, to Rusom zničia
Video
Ukrajinci naďalej v boji proti ruskej okupácii využívajú drony. / Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Chemický podnik v regióne ruského mesta Briansk, ktorý vyrába výbušniny a muníciu pre armádu, v noci na utorok taktiež poškodil dron. Informuje o tom web Kyiv Independent s odvolaním sa na ruské spravodajské kanály pôsobiace na komunikačnej platforme Telegram.

Sypaq Corvo PPDS Čítajte aj Na ruské letiská útočia Ukrajinci austrálskymi dronmi z papiera

Nevybuchnutý útočný dron „objavili v rozostavanej dielni v chemickom závode“ v dedine Selco, uviedol kanál Baza. Strecha dielne bola prelomená na troch miestach, ale nijaké obete podľa kanála nehlásili.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho systémy protivzdušnej obrany v noci na utorok zostrelili štyri ukrajinské drony nad Brianskou, Moskovskou, Tambovskou a Oriolskou oblasťou. Brianska oblasť susedí so severnou Ukrajinou. Poškodený chemický závod sa nachádza približne 120 kilometrov od ukrajinských hraníc.

debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #Iskander #vojna na Ukrajine #kinžal