Pes moldavskej prezidentky pohrýzol rakúskeho prezidenta. Televízna kamera zachytila útok

Rakúsky prezident Alexander van der Bellen utrpel v Kišiňove drobné zranenie.

17.11.2023 12:28
Bellen Mold Foto:
Rakúsky prezident Alexander van der Bellen s ošetrenou rukou na návšteve v Kišiňove.
debata (46)

Incident sa stal vo štvrtok pred sídlom moldavskej prezidentky, keď Maia Sanduová vyšla s van der Bellenom a slovinskou prezidentkou Natašou Pircovou Musarovou na nádvorie paláca.

Podľa záberov, ktoré zverejnila rádiotelevízia TVR Moldova, Sanduová od zriadenca prevzala na vôdzke svojho psa Codrutu a pohladkala ho.

Psa – najdúcha si prezidentka osvojila pred siedmimi mesiacmi, potom, čo sa vystrábil zo zranení, ktoré mu spôsobilo auto, čo ho zrazilo. Pri nehode prišiel o jednu labku.

Keď sa k prezidentkinmu trojnohému miláčikovi zohol van der Bellen a pokúsil sa ho pohladiť, Codruta si najskôr vystrašene ľahol, vzápätí však vyskočil a rakúskeho prezidenta pohrýzol do pravej ruky.

Van der Bellena, ktorý je známy ako milovník psov, to zrejme príliš nerozladilo, keďže sa útočníkovi milo prihovoril. Moldavská prezidentka sa za svojho chovanca okamžite v angličtine ospravedlnila. Ako vysvetlila, jej pes sa zjavne zľakol davu.

Na webovej stránke moldavského parlamentu sa neskôr objavili fotografie van der Bellena s rukou prelepenou veľkým leukoplastom.

Sanduová ale na sociálnej sieti Instagram zverejnila záber, na ktorom je spolu s van der Bellenom, s Pircovou Musarovou aj psom Codrutom a zdá sa, že všetci majú veľmi dobrú náladu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Maia Sandu (@maia.sandu)

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #pes #Moldavsko #uhryznutie #Alexander Van der Bellen #Maia Sanduová