Výbuch pri moste na americko-kanadskej hranici neprežili dve osoby. FBI hovorí o terorizme

Dvaja ľudia v stredu popoludní zahynuli pri explózii vozidla pri moste Rainbow Bridge spájajúcom Spojené štáty a Kanadu, príslušník pohraničnej stráže utrpel zranenie. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) incident vyšetruje ako pokus o teroristický útok. Newyorská guvernérka Kathy Hochulová terorizmus vylúčila.

22.11.2023 20:37 , aktualizované: 23.11.2023 00:15
Rainbow Bridge Foto: ,
Polícia blokuje vstup na most Rainbow Bridge na hraniciach USA a Kanady po explózii vozidla, ktorá usmrtila najmenej dve osoby 22. novembra 2023
debata

Rainbow Bridge ležiaci neďaleko Niagarských vodopádov je jedným zo štyroch mostov, ktoré spájajú štát New York s kanadským Ontáriom. Podľa miestnej správy mostov kvôli výbuchu na Rainbow Bridge zatvorili všetky štyri.

Okoloidúci zverejnili na sociálnych sieťach zábery hustého dymu, plameňov a bezpečnostnej búdy ošľahanej plameňmi. Svedok pre televíziu WGRZ-TV povedal, že videl vozidlo, ktoré veľkou rýchlosťou smerovalo k hraničnému priechodu, keď náhle uhlo pre ďalším autom, vrazilo do plota a vybuchlo.

Miestna kancelária FBI podľa stanice CBS k situácii bezprostredne odmietla poskytnúť stanovisko. „Všetko ide veľmi hladko, to je všetko, čo zatiaľ môžeme oznámiť“, uviedla FBI.

Newyorská guvernérka Kathy Hochulová stanici ABC News povedala, že je na ceste do neďalekého Buffala, kde sa stretne so zástupcami bezpečnostných zložiek a viac informácií oznámi, akonáhle to bude možné.

„Na môj pokyn spolupracuje newyorská štátna polícia s protiteroris­tickým oddelením FBI a monitoruje všetky prístupové body do (štátu) New York,“ povedala guvernérka.

debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #USA #FBI #Kanada #hranica