V Dubline pobodali päť ľudí, vrátane malých detí

Päť ľudí vrátane troch malých detí utrpelo vo štvrtok zranenia v centre írskeho hlavného mesta Dublin. Polícia to označila ako vážny incident proti verejnému poriadku. TASR prevzala správu z tlačových agentúr AP a AFP.

23.11.2023 17:56
Írsko Dublin útok police Foto: ,
Policajti zasahujú po vážnom incidente, ku ktorému došlo na Parnell Square East v centre Dublinu 23. novembra 2023.
debata (3)

Podľa írskych médií všetkých päť ľudí údajne s bodnými zraneniami previezli do rôznych nemocníc. Policajný hovorca spresnil, že medzi ranenými je dospelý muž, dospelá žena a tri malé deti. Jedno dieťa, dievča, utrpelo „vážne“ zranenia, ostatným dvom ošetrujú „menej vážne zranenia“. Žena má tiež „vážne“ zranenia a muž „menej vážne“.

Podozrivého z útoku policajti zadržali, aj on sám sa pobodal. Polícia podľa hovorcu sleduje „určitú líniu vyšetrovania“ a momentálne nepátra po žiadnej ďalšej osobe. Snaží sa zistiť motív činu, ale nemá podozrenie, že bol motivovaný terorizmom, informovala írska verejnoprávna rozhlasová a televízna stanica RTE.

Prípad sa stal na námestí Parnell Square East krátko po 13.30 h miestneho času (14.30 h SEČ). Portál The Irish Times uvádza, že podľa prvotných informácií sa muž snažil útočiť nožom na ľudí na ulici. Zakročili proti nemu okoloidúci.

Írska ministerka spravodlivosti Helen McEnteeová uviedla, že je „hlboko šokovaná týmto odporným útokom na tri nevinné deti a ženu“.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #útok nožom #Dublin