Na univerzite v Las Vegas zastrelili niekoľko ľudí, útočník je mŕtvy

V areáli univerzity v Las Vegas sa strieľalo, policajti osobu podozrivú zo streľby zneškodnili. Podľa predbežných správ útočník postrelil niekoľko ľudí, polícia neuviedla, či niekoho zabil. Motív činu je zatiaľ nejasný, uviedol šerif Kevin McMahill a sľúbil zverejniť údaje o počte ranených či zabitých "veľmi skoro", uviedla stanica CNN.

06.12.2023 21:29 , aktualizované: 23:30
Shooting Las Vegas, streľba, usa, polícia Foto: ,
Polícia v americkom meste Las Vegas zasahovala v stredu v areáli Nevadskej univerzity po hlásení streľby.
debata (15)

„Podozrivý bol lokalizovaný a je po smrti,“ uviedla polícia na sieti X.

Univerzita zverejnila o 11:54 miestneho času (20:54 SEČ) online výstrahu, že sa v areáli strieľa a že nejde o test; zároveň vyzvala na útek alebo vyhľadanie bezpečného úkrytu. Na tamojšej univerzite je zapísaných vyše 30 000 študentov, uviedla agentúra AP.

Profesor angličtiny na univerzite Vincent Perez americkým médiám oznámil, že počul sedem alebo osem rán, ktoré vychádzali jedna za druhou a niesli sa kampusom. Spolu so študentmi sa ukryl. „Došlo nám, že je to ozajstná streľba a v kampuse je aktívny strelec, ktorý chce niekoho zabiť,“ citoval Pereza server NBC News.

Sústrasť vyjadrujú aj miestni politici. Republikánsky guvernér Nevady Joe Lombardo požiadal ľudí na univerzite, aby sledovali pokyny zasahujúcich zložiek. Starostka Las Vegas Carolyn Goodmanová napísala na sieti X o „tragickej a srdcervúcej udalosti“.

Las Vegas sa 1. októbra 2017 stalo dejiskom najkrvavejšej hromadnej streľby v moderných dejinách Spojených štátov, keď útočník v kasíne Mandalay Bay zabil 58 ľudí a stovky ďalších zranil.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v usa