Dvojník Putina sa opýtal Putina, či má dvojníkov

Počas tlačovej konferencie a televíznej priamej linky s občanmi sa na obrazovke objavili dvaja Putinovia. Ten mimo štúdia vytvorený pomocou deepfake technológie sa predstavil ako študent z Petrohradu a opýtal sa šéfa Kremľa, či má veľa dvojníkov a čo si myslí o hrozbách, ktoré prinesú do života umelá inteligencia a neurálne siete.

14.12.2023 15:40
debata (36)
Dvojník Putina sa opýtal Putina, či má dvojníkov
Video
Záznam z tlačovej konferencie šéfa Kremľa, ktorú na živo vysielali mnohé ruské televízne stanice.

„Nuž, pozerám, vy sa na mňa môžete podobať a hovoriť mojím hlasom. Ale premýšľal som a rozhodol som sa, že len jeden človek sa na mňa môže podobať a hovoriť mojím hlasom, a tým človekom som ja,“ povedal Putin v moskovskom štúdiu. „Mimochodom, toto je môj prvý dvojník,“ dodal na adresu falošného Putina.

Keď hovoril o hrozbách, ktoré môže umelá inteligencia predstavovať, Putin poznamenal, že nie je možné zabrániť jej rozvoju. Podľa neho ale lídri v tejto oblasti musia začať rokovať, ak vzniknú riziká pre ľudstvo, podobné jadrovým zbraniam.

Má Putin dvojníkov? Posúďte sami

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že šéf Kremľa Vladimir Putin má minimálne troch dvojníkov. Pozrite si ruského prezidenta na fotografiách. Nájdete nejaké rozdiely?

Fotogaléria
Vladimir Putin na snímke z roku 2004 s...
Putin s vtedajším americkým prezidentom...
+7Putin s opernou divou Annou Netrebko v roku 2008.

Tento rok musel Kremeľ niekoľkokrát mesačne odpovedať na otázky týkajúce sa dvojníkov hlavy štátu. Prezidentov hovorca Dmitrij Peskov opakovane ubezpečoval, že Putin nevyužíva služby „zaskakovačov“.

„Experti sa teraz hádajú, či sú traja alebo štyria," povedal v novembri Peskov. "Máme však len jedného Putina,“ dodal.

putin Čítajte viac Poslal Putin do Mariupoľa dvojníka? Expert: Už je to až smiešne

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #umelá inteligencia #dvojník #deepfake