Muži prezlečení za policajtov uniesli bývalého britského konzula. Ekvádorská polícia ho oslobodila

V Ekvádore cez víkend uniesli britského podnikateľa a niekdajšieho honorárneho konzula v prístavnom meste Guayaquil Colina Armstronga. Ekvádorská polícia však v stredu oznámila, že sa jej Brita podarilo oslobodiť.

20.12.2023 17:11
Colin Armstrong Foto:
Colina Armstrong
debata

„Naše jednotky oslobodili občana Colina A. uneseného pred niekoľkými dňami v (provincii) Los Ríos. Je v úplnom poriadku,“ uviedol policajný šéf César Zapata na sociálnej sieti X. Dodal, že v súvislosti s únosom zadržali deväť ľudí.

Podľa ekvádorských médií uniesli Armstronga zločinci prezlečení za policajtov z jeho domu v Guayaquile. Spolu s ním uniesli aj jeho partnerku, ktorá pochádza z Kolumbie. Zapata uviedol, že policajti Armstronga našli pri ceste vedúcej do provincie Manabí neďaleko miesta, odkiaľ ho uniesli.

Colin Armstrong je zakladateľom ekvádorskej poľnohospodárskej firmy Agripac. Okrem toho vlastní aj ubytovacie zariadenie v Británii či iné nehnuteľnosti. V roku 2011 mu udelili Rad britského impéria a Rad sv. Michala a sv. Juraja za službu britskej monarchii.

„Máme veľkú radosť, že Colin Armstrong, náš bývalý honorárny konzul v Guayaquile, bol bezpečne oslobodený,“ reagoval britský veľvyslanec v Ekvádore Chris Campbell. Zároveň poďakoval ekvádorskej polícii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ekvádor