Ženu na belgickom trhu zabil padajúci vianočný strom. Ďalšie dve zranil

V belgickom meste Oudenaarde sa vo štvrtok zrútil veľký vianočný strom, ktorý zabil ženu a ďalšie dve zranil. Informovala o tom agentúra Reuters s odkazom na vyhlásenie miestnych úradov.

22.12.2023 13:39
Vianočné trhy, Belgicko, vianočný strom Foto: ,
Vianočné trhy v centre Antverp v Belgicku, 18. decembra 2023.
debata (2)

Na záberoch z bezpečnostných kamier, ktoré zdieľali belgické médiá, bolo vidieť, ako sa žiarivo osvetlený vianočný strom vysoký asi 20 metrov pomaly nakláňa a potom sa zrúti vedľa vianočného trhu, zatiaľ čo sa na historickom námestí mesta točí kolotoč.

Hovorca prokuratúry provincie Oost-Vlaanderen uviedol, že obeťou bola 63-ročná žena z Oudenaarde. Dve ženy z rovnakého mesta boli pri incidente ľahko zranené. „Vyšetrovanie sa zameria na to, či bol strom riadne zaistený, a bude sa zaoberať aj vplyvom počasia,“ povedal.

Búrka Pia, ktorá vo štvrtok narušila dopravu v Spojenom kráľovstve a Holandsku, zasiahla vo štvrtok západné Belgicko a meteorologická služba vydala pre pobrežné oblasti výstrahu. Flámske mesto Oudenaarde sa nachádza v belgickom vnútrozemí asi 50 kilometrov západne od Bruselu.

Búrka si vyžiadala aj úmrtie v Holandsku, kde dnes zomrela na následky zranenia žena, ktorú vo štvrtok zasiahol padajúci strom, uviedol jej zamestnávateľ, zdravotnícka organizácia ZoZijn.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #vianočný strom