Súrodenci v USA tasili proti sebe zbrane, kvôli hádke o darčekoch. Zahynula ich sestra

Polícia v americkom štáte Florida zatkla dvoch bratov vo veku 14 a 15 rokov kvôli incidentu so strelnou zbraňou, pri ktorom zahynula ich 23-ročná sestra, matka desaťmesačného syna, píše web stanica BBC. Bratia sa podľa polície hádali o vianočné darčeky, keď mladší z nich pri spore strelil svoju sestru, ktorá neskôr zomrela.

27.12.2023 10:13
debata (5)

„(Mladíci) sa hádali o tom, kto dostal viac vianočných darčekov a hádka eskalovala,“ cituje miestny spravodajský server Baynews9 šerifa okresu Pinellas County Boba Gualtieriho. Príbuzní sa podľa polície pokúsili hádku zastaviť a vyviesť 14-ročného mladíka von z miestnosti. Jeho staršia sestra ho nasledovala z dverí a mladší brat ju v tej chvíli strelil do hrude. Druhý mladík, rovnako ozbrojený, svojho mladšieho brata potom strelil do brucha.

Mladší z tínedžerov bol prevezený do nemocnice na operáciu; médiá nespomínajú, že by bol v ohrození života.

Obrana proti aktívnemu útočníkovi
Video
Ako sa brániť proti ozbrojenému útočníkovi, ktorý je odhodlaný zabíjať a je pripravený zomrieť? V ta3 sa rozprávali s bývalým príslušníkom komanda LYNX a v súčasnosti expertom na ochranu mäkkých cieľov Ernestom Nagyom, inštruktorom Petrom Drimajom a špecialistom skupiny výcviku Pohotovostného policajného útvaru OPP Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, ktorého pre účely rozhovoru oslovovali Rado. Rozhovor vznikol so súhlasom Prezidenta policajného zboru Ľubomíra Soláka. / Zdroj: ta3

Vyšetrovatelia po preskúmaní prípadu rozhodnú, či 14-ročného obvinia podľa amerického trestného práva z vraždy prvého stupňa ako dospelého. Jeho starší brat bol obvinený z pokusu o vraždu a manipulácia s dôkazmi na mieste činu.

Policie CZ / Praha / Čítajte aj V Česku riešia desiatky prípadov spojených s masovou streľbou. Identitu väčšiny týchto 'hrdinov' už poznáme, dodala polícia

V domácnosti so strelnou zbraňou žije podľa tohtoročného výskumu Pew Research Center každý štvrtý dospelý Američan. Vysoká početnosť zbraní v domácnostiach je príčinou stoviek nechcených incidentov ročne – nezisková organizácia Everytown for Gun Safety eviduje 377 neúmyselných strelieb, pri ktorých strieľalo dieťa, s celkom 145 úmrtiami a 247 zraneniami.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba v usa #zbrojný preukaz #legálne držané zbrane