Juhokórejský herec známy z oscarového filmu Parazit bol nájdený v aute mŕtvy

Juhokórejský herec I Sun-kjon (Lee Sun-kyun), ktorý sa preslávil rolou v oscarovom filme Parazit, bol dnes nájdený mŕtvy v zaparkovanom aute v severnej časti metropoly Soulu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

27.12.2023 10:56
Herec Lee Sun-kyun Foto: ,
Herec Lee Sun-kyun v Incheon, Južná Kórea, 23. decembra 2023. Lee z oscarového filmu „Parazit“ bol nájdený v bezvedomí, uviedla juhokórejská polícia.
debata

Polícia v Soule odmietla poskytnúť o úmrtí Aj Sun-kjona ďalšie podrobnosti. Podľa juhokórejskej agentúry Jonhap a ďalších miestnych médií ale rodina informovala políciu, že herec je nezvestný a zanechal doma správu naznačujúcu, že sa chystá spáchať samovraždu. Polícia preto po 48-ročnom hercovi začala pátrať.

Aj Sun-kjon si zahral jednu z hlavných rolí vo filme Parazit, ktorý v roku 2020 získal štyroch Oscarov, vrátane ocenenia za najlepšiu snímku. Išlo o prvý neanglicky hovorený film v histórii Oscarov, ktorý hlavnú cenu vyhral.

Sociálna satira sleduje príbeh štvorčlennej rodiny, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena. Aj Sun-kjon vo filme stvárnil hlavu majetnej rodiny. Za rolu v thrilleri Doktor Mozog bol Aj vlani nominovaný na medzinárodnú cenu Emmy pre najlepšieho herca.

Džun-ho Pon Čítajte aj Píše Parazit novú históriu Oscarov?

Od októbra bol aj Sun-kjon vyšetrovaný pre podozrenie z nelegálneho užívania drog v byte barovej spoločníčky. Herec tvrdil, že bol oklamaný a netušil, akú látku berie. Spoločníčku a ďalších dvoch ľudí obvinil z vydierania a zažaloval ich. Herec, ktorý bol ženatý a mal dvoch malých synov, pútal v krajine veľký záujem bulvárnych médií.

Južná Kórea má dlhodobo najvyššiu mieru samovrážd medzi vyspelými krajinami. Samovraždu spáchalo aj množstvo juhokórejských celebrít, vrátane K-popových hviezd, popredných politikov a vysokých manažérov. K mnohým samovraždám prispeli podľa expertov urážlivé komentáre na sociálnych sieťach a kyberšikane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #Soul #film Parazit #oscarový film