Rakúšania zhabali na hraniciach štyrom Slovákom takmer 200 kilogramov pyrotechniky

Rakúska polícia pri kontrole pri hraniciach s Českom zhabala štyrom Slovákom skoro 200 kilogramov ilegálnej pyrotechniky. Informovala o tom dnes v tlačovej správe. Podľa nej si pasažieri v aute viezli okrem iného pyrotechniku s falšovaným osvedčením o posúdení bezpečnosti na použitie v Európskej únii.

27.12.2023 12:01
debata

Policajti zastavili v utorok večer pri hraničnom priechode Hevlín-Laa an der Thaya auto, v ktorom sedeli štyria Slováci vo veku 18, 21, 26 a 42 rokov. Najprv si všimli väčšie množstvo zábavnej pyrotechniky na zadnom sedadle, neskôr našli aj ďalšie výrobky, uvádza tlačová správa.

Používanie zábavnej pyrotechniky veľmi škodí zvieratám
Video
Napriek tomu, že v Bratislave platí všeobecne záväzné nariadenie o používaní pyrotechnických výrobkov, ktoré zakazuje ich používanie celoročne, nájdu sa ľudia, ktorí ho porušujú. Neuvedomujú si pri tom, že používanie zábavnej pyrotechniky v hlavnom meste veľmi škodí spoločenským a voľne žijúcim zvieratám a aj zvieratám v ZOO Bratislava.

Podľa APA u niektorých výrobkov chýbal návod na použitie, iné mali sfalšované značky CE, ktoré dokladajú zhodu s predpismi EÚ, a v niekoľkých prípadoch išlo o výrobky kategórie F3, ktorú v Rakúsku smú používať iba profesionáli.

ohnostroj Čítajte aj Od budúceho roka sa obmedzí predaj pyrotechniky. Výrobky poškodzujú a ohrozujú zdravie, tvrdia poslanci
debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #pyrotechnika #silvestrovský ohňostroj