Putin Si Ťin-pchingovi: Vojna na Ukrajine potrvá najmenej päť rokov

Ruský prezident Vladimir Putin povedal svojmu čínskemu partnerovi Si Ťin-pchingovi počas ich marcového stretnutia v Moskve, že Rusko bude na na Ukrajine „bojovať (najmenej) päť rokov". Informuje o tom s odvolaním sa na svoje zdroje portál asia.nikkei.com, podľa ktorého pravdepodobne išlo o Putinov spôsob, ako Si Ťin-pchinga ubezpečiť, že Rusko nakoniec zvíťazí.

28.12.2023 12:38
debata (31)
Neúspešná ofenzíva? Zvíťazíme, veria stále Ukrajinci
Video
Protiofenzíva nebola úspešná. Ukrajinci však stále veria, že budú úspešní v boji proti ruským agresorom. Budú však potrebovať pomoc západných partnerov. / Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Nedávno noviny The New York Times informovali, že prinajmenšom od septembra Putin využíva sprostredkovateľov, aby signalizoval, že je otvorený prímeriu pod podmienkou, že Rusko si môže ponechať územia, ktoré teraz okupuje, píše portál.

vladimir putin Čítajte aj Putin: Rusko bude buď suverénnou krajinou alebo nebude existovať vôbec

Upozorňuje však, že vzhľadom na marcové Putinove slová adresované Si Ťin-pchingovi, plánom ruského vodcu na prímerie by sa nemalo veriť. „Je možné, že Putin chce len vytvoriť ilúziu, že smeruje k prímeriu alebo dokonca mieru pred marcovými ruskými prezidentskými voľbami, pretože verí, že takáto atmosféra by mu vo voľbách prospela," píše asia.nikkei.com.

Russia Daily Life Čítajte aj Choďte na front vy, odkázali Putinovi matky a manželky mobilizovaných
31 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Vladimir Putin #Si Ťin-pching #vojna na Ukrajine #Čína a Rusko