Najmenej 40 mŕtvych si vyžiadal výbuch cisterny s palivom v Libérii

Najmenej 40 ľudí prišlo o život v dôsledku nehody a následného výbuchu cisterny s palivom v centrálnej časti Libérie. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovali zahraničné médiá. Príčina nehody sa vyšetruje. Krátko po nehode vypukol požiar, miestni obyvatelia sa napriek tomu podľa svedkov snažili získať vyliate palivo.

28.12.2023 15:57
debata

Havária, pri ktorej sa cisterna prevrátila, sa stala v utorok na ceste v meste Totota, približne 130 kilometrov od hlavného mesta Monrovie. Medzi mŕtvymi je aj tehotná a žena a niekoľko obetí zhorelo na popol, uviedol vrchný predstaviteľ libérijského zdravotníctva Francis Kateh. Miestnej stanici Super Bongese TV povedal, že do nemocnice bolo prijatých 83 zranených. Vážne zranenia previezli do nemocníc v hlavnom meste, uviedla BBC.

Na videách z miesta bolo vidieť, ako sa pri cisterne po nehode zhromaždilo mnoho ľudí, vrátane detí. Niektorí mali kanystre a kýble a na prevrátenej cisterne stáli, keď prepukol požiar.

Libérijský prezident George Weah kondoloval pozostalým rodinám a jeho kancelária uviedla, že snímky tragédie pre neho boli hlboko znepokojivé. Zdravotníkom Weah podľa prezidentskej kancelárie oznámil, že im poskytne plnú podporu, aby mohli zachrániť čo najviac životov.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #tragédia #cisterna #Libéria