Situácia sa vymkla kontrole. New York vykázal stánkarov z Brooklynského mosta

Mesto New York vykázalo stánkarov z Brooklynského mosta, ktorý je jedným z najvyhľadávanejších cieľov turistov. Podľa starostu Erica Adamsa sa situácia vymkla kontrole a kvôli veľkému počtu pouličných predajcov a davom návštevníkov bola lávka pre peších na moste takmer nepriechodná, napísala agentúra AP.

04.01.2024 07:45
brooklynský most Foto: ,
Chodci prechádzajú okolo predajcov na Brooklynskom moste v New Yorku v utorok 2. januára 2024. O priestor na frekventovanom mieste súperia desiatky predajcov suvenírov.
debata (5)

„Nejde len o záležitosť hygieny, ale aj o bezpečnosť. Ľudia by tam po sebe šliapali. V tomto meste potrebujeme poriadok. Je to jedna z našich najvýznamnejších pamiatok,“ uviedol Adams.

Na moste cez rieku East River spájajúcim Manhattan s Brooklynom sa v posledných mesiacoch znásobil počet predajcov ponúkajúcich lacné suveníry alebo napríklad fotografie s využitím panoramatických kamier. Najmä pri vstupoch na most sa preto tvorili zápchy a ľudia často prepadávali aj na priliehajúcu cyklotrasu, čo bolo riziko pre nich aj pre prechádzajúcich cyklistov.

Andrejovské trhy, Liptov, mReportér Čítajte viac Tancujúcich Ružomberčanov nezastavila ani snehová nádielka. Ako vyzerali prvé stánky na Liptove?
5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #New York #stánky