Nie som prchký, tvrdil obžalovaný, následne sa vrhol na sudkyňu. Moment zachytilo video

Americké médiá v stredu publikovali videozáznam zo súdneho pojednávania v štáte Nevada, pri ktorom 30-ročný muž napadol sudkyňu v momente, keď sa chystala oznámiť jeho trest. Zábery ukazujú, ako preskočil pult pred lavicou pre obžalovaných a strhol sudkyňu Mary Kay Holthusovú k zemi. Žena utrpela zranenia, rovnako ako jeden z pracovníkov súdu, ktorý jej prišiel na pomoc.

04.01.2024 12:35
debata (16)

Deobra Redden sa predtým priznal k napadnutiu, ktoré vyústilo do ťažkého ublíženia na zdraví, a pri stredajšom pojednávaní si mal vypočuť trest. Jeho právnik žiadal o podmienku, z videa je však jasné, že táto žiadosť bola zamietnutá.

Muž skočil po sudkyni
Video

„Myslím, že je načase, aby okúsil niečo iné, pretože s touto históriou jednoducho nemôžem…“ hovorí sudkyňa o Reddenovi, pre ktorého nešlo o prvý rozsudok. Následne Holthusová začne predčítavať verdikt, súdený ju však okamžite preruší a čoskoro je vidieť, ako letí vzduchom k jej miestu v súdnej sieni.

Ako referuje portál iDnes.cz, bol obžalovaný z napadnutia človeka baseballovou pálkou. Redden žiadal sudkyňu o zhovievavosť a sám sa opísal ako „človek, ktorý sa nikdy neprestane snažiť robiť správne veci bez ohľadu na to, aké je to ťažké. „Nie som prchký človek,“ povedal na súde. O malý moment skočil na sudkyňu.

Obžalovaný Deobra Redden stojí vedľa svojho... Foto: SITA/AP
Americký súd, Deobra Redden, útok na sudkyňu Obžalovaný Deobra Redden stojí vedľa svojho obhajcu pri vynesení rozsudku, 3. januára 2024 v Las Vegas.

Zo záberov je zrejmé, že Redden stihol Holthusovú chytiť za vlasy a strhnúť k zemi, kým sa ho chopil súdny personál. Muža po potýčke odviedli a sudkyňa ďalšie pojednávanie naplánované na zvyšok dňa musela odložiť. Podľa vyhlásenia súdu „utrpela isté zranenia“, zatiaľ čo jeden z členov ochranky skončil v nemocnici a bol v stabilizova­nom stave.

Redden má pred súdom v okrese Clark znovu stať už dnes, avšak pred iným sudcom. Pre stredajší incident čelí novému obvineniu z napadnutia.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #súdnictvo #USA #súd #napadnutie #obžalovaný