Po streľbe na strednej škole v Iowe hlásia mŕtvych i zranených

Najmenej dve osoby prišli o život a ďalších päť utrpelo zranenia vo štvrtok pri streľbe na strednej škole v meste Perry v americkom štáte Iowa. Jednou z obetí na životoch je podľa amerických médií aj samotný páchateľ, 17-ročný študent. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP a amerických staníc CNN a NBC News.

04.01.2024 17:48 , aktualizované: 23:20
Iowa streľba police Foto: ,
Polícia po streľbe na strednej škole v Iowe. 4.1.2024
debata (24)

O život prišiel jeden študent a aj útočník, ktorý si sám spôsobil strelné zranenie, píše AP aj americké médiá s odvolaním sa na predstaviteľov úradov. Medzi zranenými sú ďalší štyria študenti a člen vedenia školy, uviedol Mitch Mortvedt z regionálneho úradu pre verejnú bezpečnosť.

Streľba v Prahe: Študenti na rímse, výstrely zo strechy, všade množstvo policajtov
Video

Guvernérka Iowy Kim Reynoldsová na sociálnej sieti X vyjadrila spolupatričnosť so študentami, učiteľmi a rodinami. Dodala, že je v kontakte s orgánmi činnými v trestnom konaní a situáciu monitoruje.

Polícia dostala hlásenie o strelcovi na škole ráno o 7.37 h miestneho času. O niekoľko minút neskôr dorazila na miesto, uviedol šerif iowského okresu Dallas Adam Infante. Policajti podľa Infanteho na mieste našli niekoľko ľudí so zraneniami, no šerif ešte nedokázal povedať, koľko presne je zranených a v akom sú stave.

praha Čítajte viac Masový vrah z Prahy nechal rozlúčkový list. Priznal sa k vraždám v Klánoviciach

Policajti v škole našli aj podomácky vyrobené výbušné zariadenie, ktoré zneškodnili. Z dôkazov vyplýva, že útočník konal sám. Verejnosti podľa úradov nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

V Perry žije približne 8000 obyvateľov. Mesto leží asi 64 kilometrov severozápadne od metropoly Iowy, mesta Des Moines. Stredná škola, na ktorej došlo k streľbe, je súčasťou školského obvodu s takmer 1 800 študentmi.

Iowa, streľba Čítajte viac Muž v Iowe vyvraždil cudziu rodinu, zachránil sa len malý chlapec
24 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Iowa #streľba na škole