Lepšie po 86 rokoch, ako nikdy. Legendárny americký most má „protisamovražednú“ sieť

Preslávený most Golden Gate v San Franciscu zaisťuje oceľová sieť, ktorá má zabrániť samovraždám. Úrady schválili umiestnenie pletiva pred desiatimi rokmi v snahe znížiť počet ľudí, ktorí sa skokom z mosta snažia ukončiť život. Od otvorenia mosta v roku 1937 ich bolo cez 2000, napísal web stanica BBC.

05.01.2024 07:23
golden gate Foto: ,
Samovražedná odstrašujúca sieť na moste Golden Gate v San Franciscu.
debata (9)

Oceľové pletivo pokrýva priestor pozdĺž 95 percent mosta, ktorý meria 2,7 kilometra. Na jeho inštaláciu apelovali najmä rodiny ľudí, ktorí skokom z Golden Gate ukončili svoj život.

„Som rád, že malá skupina podobne zmýšľajúcich ľudí nikdy nevzdala niečo také dôležité,“ povedal agentúre AP Kevin Hines, ktorý je jedným zo štyroch desiatok ľudí, ktorí samovražedný skok z mosta prežili.

Golden Gate Čítajte viac Presne pred 90 rokmi začali stavať ikonický most Golden Gate

Dlhoročná kampaň docielila schválenie stavby siete v roku 2014, samotné práce však začali až pred štyrmi rokmi, pretože sa viedli spory o vplyv bariéry na estetickú hodnotu mosta či o finančné náklady.

Podľa policajných štatistík sa skokom z mosta zabilo priemerne okolo 30 ľudí ročne. V minulom roku, keď už bola bariéra rozostavaná, bolo samovrážd 14.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #San Francisco #samovraždy #Golden Gate