„Bláznivý, neuvážený žart" o terorizme. Poľský tínedžer aktivoval Interpol i FBI

Pätnásťročný Poliak spôsobil stav pohotovosti v poľskej polícii, Interpole a americkom Federálnom úrade pre vyšetrovanie (FBI), keď zverejnil falošnú správu o hrozbe teroristického útoku v meste Vroclav na juhozápade Poľska. TASR prevzala utorkovú správu z tlačovej agentúry PAP.

09.01.2024 14:33
debata

Informácie o hrozbe teroristického útoku v centre Vroclavu dostal Úrad pre medzinárodnú spoluprácu policajných prezídií od nemeckej pobočky Interpolu v nedeľu 7. januára. Do operácie sa zapojila aj americká FBI.

Príspevok vytvoril 15-ročný chlapec z juhopoľského mesta Chorzów na populárnej platforme pre streamovanie počítačových hier.

princ harry Čítajte viac Žiadali smrť princa Harryho a jeho syna Archieho. V Londýne odsúdili podcasterov na roky väzenia

Ako neskôr chlapec vysvetlil polícii v Chorzówe, bol to len „bláznivý, neuvážený žart“ a nemyslel si, že mu niekto bude venovať pozornosť.

Polícia oznámila, že spôsobenie falošného poplachu sa pokladá za trestný čin, ktorý sa trestá sadzbou až do ôsmich rokov väzenia. Pätnásťročný chlapec nie je ešte trestne zodpovednou osobou a vypovedať bude pred súdom pre rodinné záležitosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Poľsko #Interpol #FBI #falošný poplach