Dožijete sa stovky, sľuboval. Zomrel 'Putinov doktor dlhovekosti' vo veku 77 rokov

Jeden z popredných ruských gerontológov, člen ruskej akadémie vied Vladimir Chavinson zomrel vo veku 77 rokov, uviedol na svojom ruskojazyčnom webe list The Moscow Times s odvolaním sa na oznámenie petrohradského guberátora. Vedec, ktorého médiá označovali za "osobného gerontológa" prezidenta Vladimira Putina, sa zaoberal problémami starnutia a predĺženia aktívneho života.

11.01.2024 10:50
debata (5)
Dvojník Putina sa opýtal Putina, či má dvojníkov
Video
Počas tlačovej konferencie a televíznej priamej linky s občanmi sa na obrazovke objavili dvaja Putinovia. Ten mimo štúdia vytvorený pomocou deepfake technológie sa predstavil ako študent z Petrohradu a opýtal sa šéfa Kremľa, či má dvojníkov.

Patentovaných mal 13 liekov a 64 doplnkov stravy na základe peptidov, teda chemických zlúčenín organického pôvodu, tvorených aminokyselinami.

Putin ho v roku 2017 vyznamenal štátnym radom za zvláštne zásluhy v medicíne. Vtedy Chavinson – aj s odvolaním sa na bibliu a na Guinnessovu knihu rekordov – vysvetľoval petrohradskému serveru Fontanka, že ľudský organizmus je schopný dožiť sa 120 rokov a rozhodne minimálne sto rokov. Veď Francúzka Jeanne Calmentová sa dožila 122 rokov a Ruska Varvara Semenjakovová 117 rokov, „a tak 100 rokov je minimum“, tvrdil vedec.

Lekár vo spomínanom interview sľuboval Putinovi ďalších „minimálne 20 rokov“ aktívneho života a označoval ho za „vzor“ s „vynikajúcim potenciálom“. Medicína podľa neho mala pomôcť predĺžiť život štátnych predstaviteľov, pretože podľa Chavinsonovho tvrdenia nie je nikto schopný nahradiť skúseného vodcu.

Má Putin dvojníkov? Posúďte sami

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že šéf Kremľa Vladimir Putin má minimálne troch dvojníkov. Pozrite si ruského prezidenta na fotografiách. Nájdete nejaké rozdiely?

Fotogaléria
Vladimir Putin na snímke z roku 2004 s...
Putin s vtedajším americkým prezidentom...
+7Putin s opernou divou Annou Netrebko v roku 2008.

Práve objavné využitie peptidov svetovo preslávilo Chavinsona, keď s ich pomocou zachraňoval zdravie likvidátorov havárie v Černobylskej jadrovej elektrárni. Pomáhal tiež ľuďom postihnutým zemetrasením v Arménsku v roku 1988 a ďalším 112 miliónom ľudí po celom svete, napísal petrohradský gubernátor Oleg Ergašev v nekrológu.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko Čítajte aj Desivé pozadie Kremľa. Putin nechal zavraždiť stovky Moskovčanov, aby sa dostal k moci
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #veda #Kremeľ #Vladimir Putin