Drogy a sexuálne orgie na fare majú dohru: Poľský kňaz ide do väzby

Kňaza z juhopoľského mesta Dabrowa Górnicza vzali do vyšetrovacej väzby pre obvinenia zo sexuálnych a drogových trestných činov a z neposkytnutia pomoci človeku v ohrození života alebo zdravia.

11.01.2024 11:39
debata (3)

Poľský denník Gazeta Wyborcza v septembri 2023 informoval, že v auguste toho roka organizoval kňaz Tomasz Z. homosexuálne orgie na svojej fare s účasťou ďalších duchovných a sexuálneho pracovníka (prostitúta). Počas nich tento muž údajne stratil vedomie a zdravotníkom zabránili, aby mu poskytli pomoc. Nakoniec musela zasahovať polícia.

kostol, viera, cirkev, náboženstvo, veriaci, biblia Čítajte aj Orgie vo farnosti v Poľsku, muž v bezvedomí, zásah polície. Farár hovorí o 'satanskej hre'

Po vyšetrovaní miestna prokuratúra vzniesla proti kňazovi obvinenia. „Tri z nich sa týkajú zločinov opísaných v zákone proti narkománii a súvisia s podaním drog, jedno z týchto obvinení sa týka aj… zločinov proti sexuálnej slobode a mravnosti,“ uviedol hovorca prokuratúry pre PAP.

Prokuratúra neposkytla podrobnosti o sexuálnom obvinení, trest maximálne osem rokov väzenia.

pápež Čítajte aj Budú sa kňazi po 900 rokoch znovu ženiť? Vplyvný arcibiskup je za, narazil však vo Vatikáne

Štvrté obvinenie sa týka neposkytnutia pomoci človeku, ktorého život alebo zdravie sú ohrozené. Prokuratúra dôrazne odmietla správy médií, že muž v bezvedomí bol prostitút. Uviedla, že na spomínanej akcii sa zúčastnili traja muži: Tomasz Z., muž, ktorý upadol do bezvedomia, a tretí, ktorý privolal pomoc.

kostol, poľsko, cirkev, kostol, anjel, socha Čítajte aj Poľský biskup odstúpil po správach o sexuálnom škandále v jeho diecéze

Hovorca prokuratúry nepovedal, ako podozrivý reagoval na obvinenia. Oznámil však, že Tomasz Z. poskytol obšírne vysvetlenia. Súd napriek tomu pre závažnosť skutku a obavy z podvádzania rozhodol o dvojmesačnej väzbe.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #kňaz #orgie