Zaútočte na naše rakety a odpálime na vás atómovky, vyhráža sa Medvedev

Rusko použije jadrové zbrane, ak Ukrajina zaútočí na miesta, kde Rusko uchováva svoje rakety. Ako referuje web news.sky.com, tvrdí to jeden z hlavných spojencov ruského vodcu Vladimira Putina - exprezident Dmitrij Medvedev.

12.01.2024 13:10
debata (66)
Svet sa rozpráva o atómovkách. Čo je jadrová triáda USA?
Video
Od ruskej vojny proti Ukrajine, Moskva pravidelne vyťahuje jadrovú kartu. Odborníci tvrdia, že cieľom Kremľa je zastrašiť Západ, aby vojensky nepomáhal Kyjevu. "Máme všetky scenáre, ktoré by mohol ruský prezident Vladimir Putin použiť,“ povedal nedávno pre televíziu CNN vysokopostavený predstaviteľ americkej armády, ktorý chcel zostať v anonymite. USA sa pri stratégii atómového odstrašenia opierajú o takzvanú jadrovú triádu. Tvoria ju strategické bombardéry, jadrové ponorky a medzikontinentálne balistické rakety. Pozrite si jadrovú triádu na videu Pentagónu / Zdroj: Pentagón

V súčasnosti zástupca šéfa ruskej Bezpečnostnej rady tvrdí, že ukrajinskí predstavitelia zvažujú zaútočiť na štartovacie miesta „riskujúc, že aktivujú odsek 19 základov ruskej štátnej politiky v oblasti jadrového odstrašovania“.

Russia Medvedev Čítajte aj Vojna Ruska proti NATO nikdy nebola reálnejšia. Zúrivý Medvedev opäť vyťahuje hrozbu tretej svetovej

Spomenutý odsek 19 ruskej jadrovej doktríny stanovuje podmienky, za ktorých by ruský prezident zvažoval použitie jadrovej zbrane. Doktrína vo všeobecnosti hovorí, že by sa mali použiť ako odpoveď na útok s použitím jadrových alebo iných zbraní hromadného ničenia alebo na použitie konvenčných zbraní proti Rusku, „keď je ohrozená samotná existencia štátu“.

Simonian Putin1 Čítajte aj Vráťme svet o tridsať rokov, odpáľme atómovku nad Sibírou, radí ruská propagandistka
66 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #atómová bomba #Vladimir Putin #Dmitrij Medvedev