Severozápad USA zasiahla zimná búrka, zrušili 1600 letov

Severozápad Spojených štátov zasiahla zimná búrka, ktorá spôsobila výpadky prúdu a ďalšie problémy v 12 štátoch. Aerolinky kvôli počasiu zrušili 1600 letov, informovali dnes tlačové agentúry. Meteorológovia predpovedajú, že cez víkend túto oblasť zasiahnu silné mrazy.

12.01.2024 17:53
počasie Foto: ,
Dave Arnold bojuje s nárazmi vetra a snehom, zatiaľ čo v stredu 10. januára 2024 zásobuje let United Express z Johnstownu v Pensylvánii do Washingtonu na letisku Johna Murtha v Johnstowne.
debata (5)
Stale chladno, ešte k nám preniká studený front
Video

Prívaly snehu dnes podľa agentúry AP zasypali množstvo miest v štátoch od Nebrasky cez Iowu až po Severnú Dakotu. V Iowe je obmedzená prevádzka na rade ciest a úrady sa pokúšajú čo najlepšie zvládnuť situáciu, aby zabezpečili hladký priebeh pondelkového úvodného zápasu o republikánsku prezidentskú nomináciu. Na ďalšie sneženie sa v najbližších hodinách chystajú napríklad obyvatelia Oregonu na západnom americkom pobreží, ktorí sú v zimných mesiacoch zvyknutí skôr na dažde.

Letecké spoločnosti do dnešných 15 hodín SEČ zrušili podľa agentúry Reuters cez 1640 letov, ďalších viac ako 1200 bolo odložených. Spoločnosť Southwest Airlines uviedla, že oneskorenie či rušenie letov sa môžu týkať spojov do veľkých miest ako Chicago či Detroit. Podľa amerického Federálneho úradu pre letectvo (FAA) môžu prudký vietor, sneh a zlá viditeľnosť spôsobovať v leteckej doprave ďalšie problémy.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #zima #snehová búrka #rušenie letov