Muž v Izraeli vrazil autom do skupiny ľudí, o život prišla najmenej jedna osoba

Izraelská polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý, že v pondelok v stredoizraelskom meste Ra'anana autom vrazil do skupiny ľudí. Zahynula pritom 70-ročná žena a zranenia utrpelo najmenej 18 ľudí, z toho stav piatich je vážny. Informoval o tom spravodajský web The Times of Israel (TOI) s odvolaním sa na izraelskú záchrannú službu Magen David Adom (MDA), ako aj agentúra DPA.

15.01.2024 16:17
izrael Foto:
Príslušníci izraelských bezpečnostných síl vyšetrujú na mieste útoku, kde muž vrazil autom do skupiny ľudí na autobusovej zastávke v meste Ra'anana v strednom Izraeli 15. januára 2024.
debata

Polícia spresnila, že zadržala osobu podozrivú zo páchania toto útoku, ktorý vo svojom vyhlásení označila za teroristický. Podozrivým je Palestínčan z mesta Hebron na západnom brehu Jordánu.

Očití svedkovia vypovedali, že muž najprv autom, ktoré ukradol, narazil do iného vozidla. Následne zo svojho auta vyskočil a nožom pobodal najmenej dvoch ľudí.

Polícia vo svojom vyhlásení informovala, že útok bol spáchaný ukradnutým autom. Izraelské médiá uviedli, že podozrivý muž sa pred a počas útoku zmocnil postupne troch áut.

Zadržaný bol medzičasom aj ďalší podozrivý muž. Ide o príbuzného prvého podozrivého, žijúci tiež v Hebrone.

Polícia uviedla, že jej príslušníci pátrajú po prípadných ďalších podozrivých alebo po iných potenciálnych hrozbách.

debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Izrael