Medvedev hrozí genocídou. "Existencia Ukrajiny je pre Ukrajincov smrteľne nebezpečná," odkazuje

Zástupca Vladimira Putina na čele bezpečnostnej rady Ruska sa snaží zastrašiť Ukrajinu víziou večnej vojny. Exprezident a expremiér Dmitrij Medvedev varuje, že Rusko sa nemieni zmieriť s existenciou samostatného štátu na „svojich historických územiach“, preto je podľa neho samotné jestvovanie Ukrajiny pre Ukrajincov smrteľne nebezpečné.

17.01.2024 15:06 , aktualizované: 17:02
Rusko Ukrajina vojna, dmitrij medvedev Foto: ,
Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady, predseda strany Jednotné Rusko a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev sa pozerá cez ďalekohľad so sklopenými krytkami počas návštevy vojenskej posádky v auguste 2022. Vidí všetko čierno?
debata (100)

Medvedev, ktorý je od začiatku ruskej invázie na Ukrajine jedným z najzúrivejších vojnových štváčov kremeľského režimu, sa už ani neobťažuje obhajovať agresiu proti susednému štátu vymyslenými výhradami voči kyjevskej vláde. Bez falošných zámienok doteraz najotvorenejšie priznáva, že zo strany Ruska nejde o nič iné, ako dobyvačnú vojnu.

Fico o pomoci Ukrajine: Kántria sa tam Slovania
Video
„Ja sa staviam úplne inak Ruskej federácii, odmietam predstavu, že máme do posledného vojaka bojovať na Ukrajine so západnými peniazmi a zbraňami a mať predstavu, že Ukrajina nám prinesie krvácajúce a na kolenách kľačiace Rusko. To je nezmysel,“ povedal premiér Robert Fico po rokovaní s maďarským kolegom Viktorom Orbánom. / Zdroj: TA3

„Prítomnosť nezávislého štátu na historických ruských územiach bude teraz trvalým dôvodom na obnovenie vojenských akcií," napísal na komunikačnej platforme Telegram. "Nech by stál ktokoľvek pri kormidle rakovinového bujnenia pod menom Ukrajina, nepridá to legitimitu jeho vláde a právnu životaschopnosť samotnej krajine. A preto pravdepodobnosť nového boja bude pretrvávať na neurčito. Prakticky navždy,“ napísal.

Ako teroristi. Rusi si šetrili rakety a útočili na civilistov
Video
„Letelo všetko,“ opísal najnovšie masívne dronové a raketové útoky ruských okupantov hovorca ukrajinského letectva Jurij Ihnat. / Zdroj: Telegram V. Zelenského

„Ba čo viac, existuje stopercentná pravdepodobnosť nového konfliktu bez ohľadu na to, aké bezpečnostné dokumenty Západ podpíše s bábkovým režimom v Kyjeve. Nezabráni mu ani pridruženie Ukrajiny k EÚ, dokonca ani vstup tejto umelej krajiny do NATO. Môže sa to stať o desať alebo päťdesiat rokov. Práve preto je existencia Ukrajiny fatálna pre Ukrajincov,“ rozvíja svoje úvahy Medvedev.

Záporožská jadrová elektráreň Čítajte viac "Niet sa za čo hanbiť." Medvedev pripúšťa úder na jadrové zariadenia vo východnej Európe

Svoj príspevok, za aký by sa nemuseli hanbiť ani pohlavári nacistickej Tretej ríše, končí zástupca šéfa ruskej bezpečnostnej rady vyslovením presvedčenia, že Ukrajinci sa napokon zmieria s tým, že ich Rusko pohltí.

„Pri voľbe medzi večnou vojnou s nevyhnutnou smrťou a životom si absolútna väčšina Ukrajincov (až na minimálny počet šialených nacionalistov) nakoniec vyberie život. Uvedomia si, že život vo veľkom spoločnom štáte, ktorý sa im teraz neveľmi páči, je lepší ako smrť. Ich smrť a smrť ich blízkych. A čím skôr si to Ukrajinci uvedomia – tým lepšie,“ dodáva v texte, ktorý by raz na procese v Haagu mohol poslúžiť ako dôkaz genocídnych zámerov súčasného ruského režimu.

Na to, že sa za podobné reči bude musieť raz zodpovedať, Medvedeva upozornil publicista Anatolij Nesmian.

„Jemu osobne takéto odvážne vyhlásenia hrozia obvinením z medzinárodného zločinu a príslušným trestným stíhaním,“ napísal Nesmian na Telegrame.

Je to len výplod jedného skrachovaného politika, ktorý sa z prezidenta s povesťou liberála pretransformoval na radikálneho jastraba? Alebo jeho hrozby odzrkadľujú zmýšľanie viacerých predstaviteľov Putinovho režimu? Popredný kremeľský propagandista aj vplyvný vojnový bloger sa zhodli, že B je správna odpoveď.

„Ide o veľmi koncepčnú strategickú víziu ukrajinského konfliktu. A nepochybne podstatná časť ruského vedenia verí presne tomu,“ napísal na Telegrame politológ Sergej Markov. „Ale nie všetci. Existujú aj iné postoje,“ dodal.

Dmitrij Medvedev Čítajte viac Medvedev sa vyhráža Poľsku: Je to nebezpečný nepriateľ, nemilosrdne zanikne

Vojnový bloger Alexandr Sladkov to vidí ešte jednoznačnejšie. „Nuž, Dmitrij Medvedev nemôže byť mentálne nezávislý od zvyšku ruského vedenia. Ja sa prikláňam k názoru, že vyjadrenia Dmitrija Anatoľjeviča treba chápať ako všeobecný pohľad na Ukrajinu,“ napísal bloger, ktorého kanál na Telegrame sleduje bezmála milión abonentov.

Sladkov zhrnul Medvedevo posolstvo do mrazivej vety: „ŽIVOT ALEBO SMRŤ, NIE PRÍMERIE ALEBO VOJNA.“

„Akákoľvek autonómna Ukrajina je pre Rusko nebezpečenstvom. Dokonca aj neutrálna. Je to ruská zem a ľudia, ktorí na nej žijú, si musia vybrať: život v Rusku alebo veľmi nepríjemný koniec. Dmijtrij Anatoljevič je presvedčený, že drvivá väčšina ľudí na tomto území si vyberie život v Rusku,“ prerozprával Medvedevov príspevok Sladkov.

https://t.me/bbbreaking/173576

{* koniec-embed *}

100 debata chyba
Viac na túto tému: #genocída #Dmitrij Medvedev #vojna na Ukrajine