Príbuzní rukojemníkov vtrhli na zasadnutie výboru Knesetu. Pred rezidenciou Netanjahua si postavili stan

Desiatky príbuzných rukojemníkov zadržiavaných hnutím Hamas v Pásme Gazy vtrhli v pondelok na zasadnutie finančného výboru izraelského parlamentu. Žiadali kroky na prepustenie zadržiavaných.

22.01.2024 16:09
Izrael / Hamas / Foto: ,
Príbuzní rukojemníkov zadržiavaných hnutím Hamas počas protestu pred rezidenciou izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Jeruzaleme.
debata

Príbuzní obetí a ďalšie osoby v posledných dňoch zintenzívnili svoje protesty. V noci na pondelok si postavili stan pred rezidenciou izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Jeruzaleme. Sú tam odhodlaní zostať, až kým vláda nedosiahne dohodu o oslobodení časti rukojemníkov, ktorých hnutie Hamas zadržiava od útokov zo 7. októbra.

Príbuzní rukojemníkov zadržiavaných hnutím... Foto: SITA/AP, Ohad Zwigenberg
Izrael / Hamas / Príbuzní rukojemníkov zadržiavaných hnutím Hamas počas protestu pred rezidenciou izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Jeruzaleme.

Hamas uvádza, že ďalších prepustí len výmenou za ukončenie vojny a prepustenie tisícok väznených Palestínčanov. Netanjahu takúto dohodu odmieta a tvrdí, že vojenský nátlak je dôležitý na zaistenie prepustenia ďalších rukojemníkov.

Video
Izraelský veľvyslanec: Zničenie Hamasu je krok k mieru

Pri útokoch hnutia Hamas na izraelské územie v októbri prišlo o život približne 1 140 ľudí, prevažne civilistov. Ďalších približne 240 ďalších osôb odviedli do Pásma Gazy.

Gaza / Obrnené vozidlo / Čítajte viac Hamas odmieta akékoľvek "medzinárodné či izraelské" plány pre Pásmo Gazy
debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Hamas #rukojemníci