Mrazivé počasie skomplikovalo dopravu v Česku, vlak do Poľska meškal 12 hodín

Mrazivé počasie v noci z pondelka na utorok skomplikovalo dopravu najmä na juhu Moravy a Vysočiny. V Brne a okolí spôsobila problémy poľadovica, v Olomouckom kraji namrzlo trakčné vedenie. Spôsobilo to meškanie či úplné odrieknutie niektorých vlakov.

23.01.2024 16:08
Švajčiarsko Počasie Jar Ovocné dreviny Foto: ,
Ilustračné foto
debata (3)

Ľadovica, ktorá v okolí Olomouca pokryla aj trakčné vedenie, spôsobila niekoľkohodinové meškanie desiatok vlakov. Najdlhšie čakal spoj spoločnosti Regiojet do Poľska.

Na hlavnej olomouckej vlakovej stanici stál asi 12 hodín. Cestujúci v ňom podľa ČT24 smerujú prevažne na Ukrajinu.

Pre poškodenie trolejového vedenia nejazdili ani niektoré električkové spoje v Brne a v celom juhomoravskom kraji mali meškania aj autobusy. Polícia eviduje približne sto dopravných nehôd, zaobišli sa bez vážnejších zranení. Zdravotníci ošetrovali aj desiatky ľudí po páde na zľadovatených chodníkoch.

Podľa Českého hydrometeorolo­gického ústavu spadlo v noci v oblasti južnej Moravy a južnej Vysočiny okolo 10 mm mrznúcich zrážok, ľadovica tak bola podľa nich lokálne veľmi výrazná.

V utorok vydali ďalšiu výstrahu pred ľadovicou a tiež silným vetrom. Mrznúce zrážky očakávajú na väčšine Moravy a Sliezska, a to až do stredy dopoludnia. Silný západný až severozápadný vietor s rýchlosťou v nárazoch okolo 70 km/hod by mal byť v stredu na väčšine územia ČR.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #Česko