Dvaja ozbrojenci zaútočili na kostol v Istanbule, o život prišiel jeden človek

Najmenej jedna osoba prišla o život v nedeľu pri útoku na taliansky kostol v tureckom Istanbule počas bohoslužby, oznámil turecký minister vnútra Ali Yerlikay.

28.01.2024 11:44 , aktualizované: 13:43
debata

Minister na sociálnej sieti uviedol, že útok sa odohral približne o 11.40 h miestneho času (9.40 SEČ) v obvode Sariyer v severovýchodnej časti Istanbulu. Dodal, že páchateľmi boli dvaja maskovaní muži a úrady začali vyšetrovanie.

„Rázne odsudzujeme tento odporný útok,“ uviedol Yerlikay. Takisto potvrdil smrť jednej osoby, ktorá bola medzi účastníkmi bohoslužby. Osoba, označená ako C.T., bol turecký občan, bezdomovec, píše ANSA. Motív činu nebol bezprostredne zná­my.

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani v nedeľu rázne útok odsúdil. „Vyjadrujem svoju sústrasť a rázne odsudzujem zbabelý útok na kostol sv. Márie v Istanbule,“ napísal Tajani na sociálnej sieti X. Vyjadril presvedčenie, že turecké úrady zodpovedné osoby zatknú.

Smútok nad útokom vyjadril aj pápež František. „Prejavujem blízkosť spoločenstvu kostola sv. Márie v Istanbule,“ uviedol pápež v počas nedeľňajšej modlitby Anjel Pána na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #kostol #Turecko #Istanbul