Poschodový autobus v centre Londýna narazil do zastávky a zabil človeka

Poschodový autobus londýnskej mestskej dopravy narazil v pondelok ráno do prístrešku zastávky v centre britskej metropoly. Jeden človek nehodu neprežil. Informujú o tom britské médiá.

29.01.2024 13:46
debata

Podľa webu denníka Daily Mail pred necelými tromi rokmi zomrela na rovnakom mieste pri autobusovej stanici Victoria žena pri zrážke dvoch autobusov. Londýnsky starosta Sadiq Khan uviedol, že stanica zostane v „dohľadnej budúcnosti“ uzavretá.

Nehoda sa na frekventovanej stanici, na ktorej končí rad mestských spojov, stala okolo 10.00 h SEČ. Autobus linky 13 podľa zverejnených fotografií zbúral časť prístrešku jednej zo zastávok. Na miesto vzápätí dorazili policajné, hasičské a záchranárske vozidlá. Človeku, ktorého autobus zrazil, už ale záchranári pomôcť nedokázali.

Starosta Khan označil nehodu za veľkú tragédiu a uviedol, že jej príčinu vyšetruje polícia.

„Pre všetkých zúčastnených to je veľmi bolestná udalosť a ľuďom, ktorých zasiahla, je k dispozícii naša podpora,“ povedal šéf londýnskeho dopravného úradu (TfL) Glynn Barton.

V auguste 2021 pri zrážke dvoch autobusov pred tou istou stanicou zomrela 32-ročná žena, dvoch zranených ľudí museli ošetriť lekári v nemocnici.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #nehoda autobusu