Čaputová odcestovala do Kanady. Slovensko dostalo pozvanie na štátnu návštevu po vyše 20 rokoch

Slovensko je s Kanadou blízkym partnerom a spojencom a obe krajiny majú rozvinutú spoluprácu v rôznych oblastiach. Pre médiá to na ceste na štátnu návštevu Kanady uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vidí tiež priestor na prehĺbenie vzájomnej spolupráce.

29.01.2024 20:51
Zuzana Čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová
debata (59)

„Na palube lietadla je so mnou jedna z najväčších biznis delegácií, aká kedy sprevádzala hlavu štátu. Budem otvárať biznis fórum v Kanade aj v Spojených štátoch amerických v San Franciscu. Verím, že sa táto návšteva využije aj pre nadviazanie biznis spolupráce či už v oblasti IT, zelených technológií alebo biotechnológii,“ povedala Čaputová.

Video
Čaputová privítala Macrona s plnou parádou

Prezidentka si váži, že Slovensko dostalo pozvanie na štátnu návštevu Kanady, ktorá sa podľa jej slov koná po vyše 20 rokoch. „Kanada organizuje takéto návštevy dve až tri v roku. Toto je jedna z nich,“ podotkla.

Slovenská hlava štátu sa teší aj na stretnutia s krajanmi v Kanade aj v USA. V oboch krajinách žijú podľa jej slov najväčšie komunity Slovákov či ľudí so slovenským pôvodom.

„Videla som zábery z Ottawy, ktorá je vyzdobená slovenskými vlajkami, takže verím, že nielen my sa tešíme na Kanadu a Spojené štáty, ale aj naopak,“ skonštatovala Čaputová.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kanada #Zuzana Čaputová