V Kórei objavili bizarnú lahôdku - smažené špáradlá. Ministerstvo ľudí varuje

V Južnej Kórei sa prostredníctvom sociálnych sietí šíri podivný a nebezpečný gastrotrend, keď sú ako lahôdka konzumované smažené špáradlá.

30.01.2024 16:24
debata (1)

Kvôli tým, ktorí zdieľajú recepty s použitím hmoty, ktorá pripomína zelené chrumky, dokonca ministerstvo pre bezpečnosť potravín a liekov vydalo varovanie. Ľudí v ňom upozorňuje, že špáradlá sa vyrábajú ako hygienický produkt a že nie sú určené na jedenie. Napísal o tom server Independent.

Špáradlá sú vyrobené z kukuričného alebo zemiakového škrobu. Rýchlejšie sa tak rozložia a sú omnoho ekologickejšie. Pri smažení však zmenia štruktúru a vďaka typickému farbivu po úprave pripomínajú zelené červy. Užívatelia TikToku alebo Instagramu na videách ukazujú, ako ich jedia s korením alebo strúhaným syrom.

O tom, že nejde len o kurióznu praktiku, ale skôr o čoraz rozšírenejší trend, vypovedá oficiálne varovanie ministerstva. To na sociálnej sieti X zverejnilo infografiku, v ktorej pred konzumáciou smažených špáradiel varuje. „Bezpečnosť (špáradiel) ako potraviny nebola preukázaná,“ napísal úrad.

Nie je to prvý raz, čo sa v súvislosti s Južnou Kóreou hovorí o nezvyčajných jedlách. V krajine sú populárne online relácie s názvom „Mukbang“, kde ľudia konzumujú nadmerné množstvo jedla alebo neobvyklé jedlá, píše Reuters.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #špáradlo