Odovzdal hárky a vzdal sa. Putinovi v boji o prezidentskú funkciu ubudol ďalší súper

Zakladateľ Ruskej strany slobody a spravodlivosti (RPSS) Andrej Bogdanov v stredu Ústrednej volebnej komisii (ÚVK) odovzdal hárky s podpismi občanov na podporu svojej kandidatúry v prezidentských voľbách a následne oznámil, že odstupuje z prezidentskej kampane. ÚVK o tom informovala na sociálnej sieti Telegram.

31.01.2024 12:07
Andrej Bogdanov Foto:
Andrej Bogdanov
debata (2)

Samotný Bogdanov zdôvodnil stiahnutie svojej kandidatúru existenciou účtov v zahraničných bankách, ktoré „z pochopiteľných dôvodov“ nestihol zrušiť.

Rovnaký postup ako Bogdanov zvolil v utorok aj líder Ruskej všeľudovej strany Sergej Baburin, ktorý tiež odovzdal ÚVK podpisové hárky a následne oznámil, že odstupuje z boja o Kremeľ.

Podpisové hárky v stredu do sídla ÚVK doručil aj nominant ruskej stredopravej strany Občianska iniciatíva Boris Nadeždin.

Boris Nadeždin, ruské prezidentské voľby Čítajte viac Pripravujem sa na riadenie Ruska. Nechápem, prečo ma režim ešte nezatkol, povedal odporca vojny a Putinov vyzývateľ

Na registráciu ÚVK čaká aj ďalší uchádzač, komunista Sergej Malinkovič.

Nateraz sú do prezidentských volieb zaregistrovaní štyria kandidáti: okrem úradujúceho prezidenta Vladimira Putina, ktorý sa uchádza o piate funkčné obdobie, je to šéf Liberálnodemo­kratickej strany Ruska (LDPR) Leonid Sluckij, člen strany Noví ľudia Vladislav Davankov, ako aj komunistický poslanec Štátnej dumy Nikolaj Charitonov.

Prezidentské voľby v Ruskej federácii sa budú konať tri dni – od 15. do 17. marca tohto roku.

Dvojník Putina sa opýtal Putina, či má dvojníkov
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ruské prezidentské voľby