Hasiči dostali požiar akvaparku v Göteborgu pod kontrolu: Jeden nezvestný, 16 zranených

Hasičom sa podarilo dostať pod kontrolu požiar, ktorý vypukol v pondelok v rozostavenom vodnom zábavnom parku v druhom najväčšom švédskom meste Göteborg. Hasičské tímy ale stále pracujú na úplnej likvidácii ohňa, ich snahy komplikuje nebezpečenstvo zrútenia zasiahnutej budovy. Pri nešťastí utrpelo ľahké zranenie 16 ľudí, jeden človek je ďalej nezvestný, informovala dnes agentúra AFP. ​

13.02.2024 13:19 , aktualizované: 15:42
požiar Foto:
Dym stúpa po vypuknutí požiaru v novom vodnom svete zábavného parku Liseberg Oceana vo švédskom Göteborgu v pondelok 12. februára 2024.
debata

„Prehľadali sme prístupné časti parku, tie, ktoré považujeme za bezpečné, a nikoho sme nenašli,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii Per Nyqvist zo záchranných služieb mesta Göteborg. Podľa neho si nešťastie vyžiadalo rozsiahle škody.

Požiar v pondelok zahalil Göteborg čiernym dymom a úrady vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali zo svojich domovov. „Z miesta požiaru sa už žiadny dym do mesta nešíri. V určitých častiach zasiahnutej budovy sa ale stále objavujú plamene a tlejúci oheň,“ uviedli dnes záchranné služby.

Polícia začala vyšetrovanie príčin požiaru, ktorý podľa predbežných informácií vznikol v časti areálu s vodnými šmykľavkami a rozšíril sa na halu s bazénmi.

Nový akvapark sa má stať súčasťou obľúbeného zábavného parku Liseberg v Göteborgu, otvorenie bolo plánované tento rok v lete. Po dokončení mal park Oceana zahŕňať vnútorné bazény a vodné atrakcie na ploche takmer 6000 metrov štvorcových a vonkajšie bazény a atrakcie na 4000 metroch štvorcových. Súčasťou komplexu, ktorý mal pojať súčasne až 1 750 návštevníkov, mala byť aj reštaurácia a hotel.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Švédsko #akvapark #Göteborg