Streľba na oslave víťazstva v Super Bowle, najmenej jeden mŕtvy

Pri streľbe na oslavách víťazstva miestneho tímu vo futbalovom Super Bowle v americkom meste Kansas City zomrel najmenej jeden človek, niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia. Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych hasičov. Polícia o niečo skôr oznámila zadržanie dvoch podozrivých.

14.02.2024 22:23 , aktualizované: 22:58
USA Americký Futbal NFL Super Bowl Kansas... Foto: ,
Policajti vyšetrujú po streľbe počas osláv víťazstva a titulu Super Bowlu tímu amerických futbalistov Kansas City Chiefs v uliciach Kansas City 14. februára 2024.
debata (1)

V najväčšom meste štátu Missouri sa konal slávnostný sprievod po nedeľňajšom úspechu klubu Kansas City Chiefs. Podľa policajného hovorcu sa strieľalo ku koncu akcie neďaleko stanice Union Station, informovali miestne noviny Kansas City Star.

Hovorca Jake Becchina dodal, že strážnici na mieste zatkli dve ozbrojené osoby. Podľa denníka začali ľudia po výstreloch utekať na všetky strany v snahe dostať sa do bezpečia.

Usher Čítajte viac Dokonalá šou aj striptíz pre publikum: Usher na Super Bowl ohúril hosťami i svalmi, Taylor Swift priletela až z Tokia

Študent Sam Castro povedal, že okolo 14.00 h miestneho času (21.00 h SELČ) videl, ako ľudia vybiehajú z Union Station. „Práve sme sem prišli a je to dosť šialené,“ uviedol.

Pri streľbe jeden človek zomrel, predchádzajúce informácie hovorili iba o zranených. Ich počet sa podľa rôznych zdrojov líši. Stanica BBC News hovorí o deviatich zranených, CNN informuje o minimálne 14 zranených. Obe sa odvolávajú na hasičov a zhodujú sa, že zdravotný stav troch ľudí je kritický. Reuters s odvolaním sa na políciu a hasičov informuje o najmenej desiatich postrelených.

845761749 Čítajte viac Rozhodlo sa tri sekundy pred koncom. Prestížny Super Bowl opäť ovládli futbalisti Kansasu
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Super Bowl #streľba v usa