V centre Moskvy vypukol veľký požiar, horel symbol sovietskej totality

V centre Moskvy dnes ráno vypukol veľký požiar. Horelo vo dvore budovy Izvestija Hall, v ktorej sídli rovnomenný denník. Plamene postupne zachvátili plochu až 1500 metrov štvorcových. Oheň sa podarilo uhasiť, obete a zranení nie sú hlásení, uviedli médiá, vrátane webu denníka Izvestija, s odvolaním sa na úrady.

15.02.2024 08:59 , aktualizované: 14:26
Izvestija Hall Foto:
Budova Izvestija Hall na Puškinovom námestí v Moskve.
debata (49)

Štátna agentúra TASS s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie uviedlo, že požiar bol „o 10:04 moskovského času] uhasený. Neexistujú žiadne informácie o obetiach," uviedla tlačová služba.

Horeli tri nevyužívané budovy vo dvore Izvestija Hall, jedna sa čiastočne zrútila, uviedol TASS s odvolaním sa na hasičov. Požiar a jeho hasenie si podľa médií vynútili čiastočné obmedzenie dopravy v centre ruskej metropoly.

Protipožiarna bezpečnosť budov vo dvore Izvestija Hall nebola niekoľko rokov kontrolovaná, poznamenal TASS s odvolaním sa na databázu inšpekcií.

Izvestija za sovietskych čias bývali na druhej priečke v hierarchii tlače, po straníckom denníku Pravda, a vyjadrovali pohľad sovietskej vlády. Šéfredaktorom býval okrem iného zať sovietskeho vodcu Nikity Chruščova. Po rozpade Sovietskeho zväzu bol denník sprivatizovaný, svojho času patril plynárenskému koncernu Gazprom.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #požiar #denník Izvestija