Syn Putinovho spojenca náhle zomrel. 'Zvláštna náhoda,' tvrdí ruský oligarcha

V Rusku zomrel syn vplyvného a Západom sankcionovaného energetického predstaviteľa Igora Sečina, ktorý zastáva funkciu generálneho riaditeľa ropnej spoločnosti Rosnefť a patrí k blízkym spojencom ruského vodcu Vladimira Putina.

20.02.2024 13:45
Putin, Sečin, Zvezda, Rusko,  Rosnefť Foto: ,
Ruský vodca Vladimir Putin, v strede, a ruský generálny riaditeľ ropnej spoločnosti Rosnefť Igor Sečin, vpravo, návšteva lodiarskeho komplexu Zvezda, Rusko, 11. septembra 2023.
debata (122)

Ako referuje web news.sky.com, podľa telegramového kanála VChK-OGPU zomrel 35-ročný Ivan Sečin 5. februára po tom, čo sa sťažoval, že sa „dusí“.

„Muž spadol na posteľ a stratil vedomie,“ uvádza sa v správe. „Ľudia okolo neho položili Ivana na podlahu a snažili sa mu poskytnúť resuscitáciu.“ Keď prišla privolaná sanitka, Sečina na mieste vyhlásili za mŕtveho, pričom za oficiálnu príčinu označili „oddelenú krvnú zrazeninu“.

Vladimir Milov pre Pravdu: Rusko pod vedením Putina nie je také, ako si Slováci myslia
Video
Bol svedkom vzostupu ruského vodcu Vladimíra Putina ku moci. Vtedy Vladimir Milov pôsobil ako viceminister energetiky, po rokoch sa stal opozičným politikom a časom bol donútený z vlasti odisť. V rozhovore pre denník Pravda vysvetli, prečo prikláňanie k Rusku neprenesie Slovákom žiadne výhody. / Zdroj: TV Pravda

Nezávislý ruský spravodajský web uviedol, že prvý, kto napísal o smrti Sečina, bol Leonid Nevzlin, bývalý manažér ruskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Jukos, ktorý smrť označil za „zvláštnu náhodu“.

Ropa, ťažba, nafta, benzín, ropný vrt Čítajte aj Tretinu globálnych rezerv ropy obmedzujú sankcie, kritizoval USA Sečin

Nevzlin je rusko-izraelský oligarcha, ktorý sa po ruskej invázii v roku 2022 vzdal ruského občianstva. „Možno je to ťažké uveriť, ale úprimne súcitím s otcom, ktorý stratil svoje dieťa. Úprimnú sústrasť rodine Sečinovcov, ktorá je nútená skrývať svoj smútok,“ napísal na Facebooku.

122 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Igor Sečin