Farárovi v talianskej dedinke naliali pred omšou do čiaš s vodou a vínom bielidlo

Neznámi páchatelia v obci Pannaconi di Cessaniti v juhotalianskom regióne Kalábria naliali tamojšiemu farárovi pred nedeľnou omšou do čiaš s vodou a vínom na oltári bielidlo.

26.02.2024 15:04
švajčiarsko, kostol, omša, obťažovanie sexuálne Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (5)

Kňaz počas po posvätenie vody a vína počas omše zistil, že páchnu po bielidle. Neskôr aj laboratórna analýza potvrdila, že v nich je bielidlo.

Incident nahlásil polícii, ktorá prípad začala vyšetrovať. V minulosti sa už viackrát stal terčom pokusov o zastrašovanie. V uplynulom mesiaci mu niekto neznámy dvakrát poškodil auto a dostal aj dva výhražné listy. Napriek tomu sa nenechá zastrašiť.

„Mojou pomstou je láska, mojím obranným štítom je odpustenie, mojím pancierom je súcit. Nenechám sa zastaviť prekážkami ani vystrašiť tmou,“ napísal.

V uplynulých dňoch sa vyhrážali aj farárovi v neďalekom meste Cessaniti, ktorý si na aute našiel mŕtvu mačku. V mesto v auguste 2023 odstúpil primátor, pričom skutočným dôvodom mohol byť vplyv mafie na miestnu samosprávu.

„Naša diecéza odsudzuje pokusy o zastrašovanie, ktoré nemajú nič spoločné s normálnym kresťanským životom na farách. Preto ešte raz apelujem na kresťanské komunity, aby sa nenechali odradiť touto rečou nenávisti,“ zastal sa miestny biskup svojich kňazov a veriacich.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #farár #bielidlo #omša