Orbán navštívi Trumpa na Floride. Prijme ho aj prezident Biden?

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán inicioval svoje stretnutie s bývalým prezidentom Spojených štátov Donaldom Trumpom, uviedol vo štvrtok index.hu, podľa ktorého sa má táto schôdzka uskutočniť na budúci týždeň v piatok.

29.02.2024 12:12
debata (20)
Popletený Trump: Orbán ako líder... Turecka?
Video
Americký exprezident Donald Trump je vraj poctený tým, že pozná Viktora Orbána, ale o maďarskom premiérovi povedal, že je to líder Turecka. / Zdroj: C-SPAN

Server s odvolaním sa na denník The New York Times spresnil, že Orbána má prijať Trump vo svojej rezidencii Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride.

Na otázku, či maďarského ministerského predsedu prijme aj súčasný americký prezident Joe Biden, Biely dom odpovedal, že o takom niečom nevie, píše index.hu.

Kongres, Mike Johnson Čítajte aj Šéf americkej snemovne: Trumpova kampaň má prednosť pred pomocou Ukrajine

Orbán sa naposledy stretol s Trumpom v lete 2022 v golfovom klube exprezidenta v New Jersey.

Donald Trump víta maďarského premiéra Viktora... Foto: SITA/AP, Manuel Balce Ceneta
Donald Trump, Viktor Orbán Donald Trump víta maďarského premiéra Viktora Orbána v Bielom dome vo Washingtone 13. mája 2019.

Trump už dávnejšie ocenil Orbána, ktorý je proti migrácii a právam LGBTQ a o svojom spôsobe vládnutia hovorí ako o „neliberálnej demokracii“. Donald Trump ho prijal ešte ako prezident v Bielom dome v roku 2019. Orbán bol zasa prvým európskym lídrom, ktorý podporil Trumpovu prezidentskú kampaň v roku 2016.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #USA #Viktor Orbán #Donald Trump