Poľsko od nedele ukončí kontroly na hraniciach so Slovenskom

Poľsko od polnoci na nedeľu ukončí kontroly na hraniciach so Slovenskom, potvrdilo poľské ministerstvo vnútra.

01.03.2024 12:44 , aktualizované: 13:31
Poľská hranica / Poľsko / Foto:
debata (2)

Podľa poľského rezortu sa stabilizovala situácia na takzvanej balkánskej migračnej trase a znížilo sa nebezpečenstvo súvisiace s ilegálnou migráciou na poľsko-slovenskej časti hranice. „Kontroly budú trvať do polnoci 2. marca,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení zverejnenom na svojich internetových stránkach.

Kontroly na hraniciach s Poľskom: Skalité – Zwardoň (Archívne video)
Video

Poľsko zaviedlo hraničné kontroly z dôvodu prílevu nelegálnych migrantov 4. októbra minulého roku, pôvodne na desať dní. Odvtedy ich však opakovane predĺžilo, celkovo šesťkrát. Podľa nariadenia vydaného koncom januára mali kontroly platiť do soboty 2. marca.

Ako upozornilo v piatok ministerstvo vnútra vo Varšave, poľské úrady budú situáciu s migrantmi priebežne sledovať a v prípade zvýšenia ohrozenia môžu hraničné kontroly obnoviť.

Pohraničná stráž bude zároveň pokračovať v kontrolách v rámci krajiny zameraných na boj proti nelegálnej migrácii na hlavných komunikačných ťahoch a na ďalších vybraných miestach.

Pohraničná stráž na sociálnej sieti X v piatok informovala, že len za uplynulé dva dni jej príslušníci skontrolovali na hranici so Slovenskom celkovo 12 600 osôb a 6 800 vozidiel.

ČR SR kontroly náhodné nelegálni migranti zachytenie Čítajte viac Česko ruší kontroly na hranici so Slovenskom. Sú drahé a nikoho nechytili
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Slovensko #migrácia #kontroly na hraniciach