Existujú presvedčivé dôkazy? Malajzia chce po šiestich rokoch opäť pátrať po lete MH370

Premiér Malajzie Anwar Ibrahim vyhlásil, že rád opäť spustí pátranie po zmiznutom lietadle linky Malaysia Airlines MH370, ak sa objavia presvedčivé dôkazy. TASR o tom informuje na základe správy tlačovej agentúry AFP. Pátranie Malajzia ukončila v máji 2018.

04.03.2024 12:05
MH370 Foto: ,
Na archívnej fotografii prechádzajú deti popred stenu s odkazmi pre cestujúcich a posádku z nezvestného Boeingu na medzinárodnom letisku Kuala Lumpur.
debata (9)

„Ak existujú presvedčivé dôkazy svedčiace o potrebe opätovne spustiť pátranie, nepochybne tak radi urobíme,“ vyhlásil Ibrahim v reakcii na spomienkovú udalosť, ktorou si rodiny pasažierov na palube lietadla pripomenuli desiate výročie jeho zmiznutia.

Lietadlo typu Boeing 777 zmizlo 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palube bolo 239 ľudí.

Lietadlo zmizlo z radarov po 40 minútach, keď prechádzalo zo vzdušného priestoru Malajzie do vietnamského vzdušného priestoru. Podľa vyšetrovateľov stroj po tom, ako stratil kontakt, zmenil svoju trasu a zamieril do odľahlých oblastí Indického oceánu.

Malajzia, lietadlo, malajzijské lietadlo, Malaysia Airlines Čítajte viac Príbuzní pasažierov zmiznutého letu Malaysia Airlines žiadajú nové vyšetrovanie
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Malajzia #MH370 #letecká doprava